Maribo Seed vokser i Kina

Stigende salg fører til ansættelse af endnu en lokal sælger.

Salget af sukkerroefrø i Kina udvikler sig så positivt for Maribo Seed, at Holeby-virksomheden netop har udvidet sin kinesiske organisation med en tredje sælger.

"Vi kom ind på markedet i 2009, via en lille ordre fra British Sugar. Året efter åbnede vi kontor i Harbin i det nordøstlige Kina, som er en af de to regioner, hvor der dyrkes sukkeroer. Senere har vi også ansat en sælger i Xingjiang i det vestlige Kina, hvor den anden sukkerroe-region er. Det har givet os en stærk vækst, og Kina er nu vores femtestørste eksportmarked," oplyser Kevin Knagg, som er Maribo Seeds salgschef for nye markeder, i en pressemeddelelse.

Rør i syd, roer i nord

I dag kommer tæt på 90 procent af det kinesiske sukker fra sukkerrør, der dyrkes i de sydligere regioner. Nordpå er det for tørt til at dyrke sukkerrør, men sukkerroer går fint. Dog er udbytteniveauet noget lavere end det danske. Hvor en dansk sukkerroedyrker kan producere 13-14 tons sukker pr. hektar, er udbyttet i Kina endnu kun på ca. 5-7 tons.

"Men vi rådgiver dyrkerne om, hvordan de skal dyrke roerne, og vores frømateriale vil også bidrage til at øge udbyttet," siger Kevin Knagg.

Faktisk minder dyrkningsforholdene i det nordlige Kina en del om betingelserne i Nordeuropa med hensyn til sygdomme, som de danske frø er resistente eller tolerante overfor.  

Udsigt til mere forbrug

Sukkerforbruget pr. person i Kina er kun er fjerdedel af det europæiske, men ventes at stige i takt med øget velstand.

"Næsten al sukker i Kina sælges i detailhandel, fordi kineserne laver deres måltider helt fra bunden. I vores del af verden sælges langt den største mængde sukker til fødevareindustrien. Industrien forventer, at når kineserne får flere penge, vil de i højere grad også købe forarbejdede fødevarer. Dermed tegner der sig et stigende forbrug af sukker," forklarer Kevin Knagg.

Frø leveres fra Holeby

I Kina dyrkes cirka 100.000 hektar sukkerroer. Det svarer til et samlet forbrug af ca. 135.000 pakker frø. 
Maribo Seed er blandt de førende frøudbydere på markedet. MARIBO-frøene produceres på fabrikken i Holeby og går via Hamburg og Rotterdam med skib til Kina. Her sælges de til sukkerfabrikkerne. Dem er der 25-30 stykker af, hvoraf nogle er meget små. 

Et team der kender markedet

Et marked som Kina er meget båret af at have gode relationer, bemærker Kevin Knagg: 
"Med vores tre medarbejdere på plads har vi et meget stærkt team, som kender markedet. Og da de alle taler engelsk, har vi også en problemfri kommunikation mellem Kina og Holeby." 

Maribo Seeds landechef i Kina, Fanjaing Kong, blev ansat i Harbin i 2010. Han er en gammel bekendt af firmaet, da han i 1999 var på tre måneders studieophold på hovedkontoret i Holeby. 

 

Faktaboks

Roefrø til 30 landeMaribo Seed producerer over 100 forskellige roefrøsorter i Holeby og sælger til ca. 30 lande. I 2014 kom firmaet tilbage på det amerikanske marked efter 20 års fravær. Mellemøsten og Japan er andre markeder uden for Europa.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.