Mark: Amerikansk centralbank lurer på rentestigning
Formand for den amerikanske centralbank Jannet Yellen kridter banen op: Hvis Trump genererer inflation, skal renten op.

Af Troels Schmidt, analytiker, Agrocura

Den amerikanske centralbanks formand, Jannet Yellen, udtalte i går, at det er uklogt at holde den lempelige pengepolitik ret meget længere endnu.

Hun beholder stadig en kattelem åben, da hun malede et utydeligt billede af USA økonomi, med let hentydning til den nye præsidents manglende konkretisering af sine store planer.
 
Spørger man futuresmarkedet, indregnes der en 50/50 chance for rentestigning i maj og 75 procent i juni og aktiemarkedet kvitterede, med at sende SP 500 op i forventning om at penge vil forlade obligationsmarkedet.

Udmeldingen fik også en positiv effekt på dollaren som igen har rundet 7 kr.
 
Yellen har mere eller mindre kridtet banen op. Kommer der øget inflation eller rettere; reagerer præsidenten med inflatoriske protektionistiske tiltag, eller tiltag der kan skubbe gang i de amerikanske investeringer og vækst, så ryger renten op.

Pistolen er ladt endnu en gang og fingeren er på aftrækkeren. Selv om inflationen skulle gå hen at tikke opad, er det nok Trumps kommende tiltag, som vil være afgørende for, om der afgives et nyt skud indenfor nær fremtid.

Hun vil se, hvad han finder på først.

 

Figur 1. Udvikling SP500 aktieindeks


 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.