Mark: Overbelånte ejendomme kan nu flytte realkreditselskab
Ny aftale med regeringen giver mulighed for at skifte realkreditinstituttet selvom nuværende belåning overskriver belåningsgrænsen på henholdsvis 60 procent og 70 procent.

Der er indgået en aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Alternativet for at øge gennemsigtighed og mobilitet på realkreditmarkedet.

Aftalen følger op på de anbefalingers om sidste efterår kom fra Ekspertudvalget om gennemsigtighed og mobilitet på realkreditmarkedet.

De fleste punkter ser ud til at vedrøre privatkunder (dog ses efter når endelig lovtekst foreligger), men pkt. 8 i aftalen tilfalder også erhvervskunder. Her står der: Låntagere, såvel private som erhvervskunder, skal kunne flytte til et andet institut ved konvertering eller låneomlægning, selv om lånet overskrider lånegrænserne.

Vi forventer, at aftalen formentligt bliver vedtaget her i foråret. Det falder belejligt, idet rigtige mange af vore landmænd alligevel skal i gang med forlængelse af afdragsfriheden, hvor der nu er muligt i mange sager, at søge alternative finansieringstilbud. Især landmand med god likviditet, som er overbelånt får en mulighed her. 

Aftalen kan i sin fulde længde læses i det tilknyttede dokument herunder.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.