Mark: Travle USA-pumper giver dyk i olieprisen
Stigende olielagre gav spekulanterne kolde fødder.

Af Jens Kornbeck, analytiker, Agrocura

Stigende lagre i USA fik spekulanterne til at sælge ud af deres oliekontrakter, og olieprisen faldt med mere end 5 procent. 

Det var niende uge i træk med stigende lagre. Isoleret set burde stigningen dog ikke føre til et så markant fald, at prisen skulle så langt ned, men spekulanterne ventede på fundamentale nyheder til at sælge ud af deres kontrakter, og det blev så nu.

Teknisk ser vi at olien skal ned mod de 50,5 US-dollars, hvor der er støtte.

Mens OPEC sidder på hænderne og ikke er blevet enige om yderligere produktionsindskrænkninger, er omkostningerne i USA nu kommet så langt nede at, producenterne kan begynde at starte pumperne igen.

Den øgede produktion betød stigende lagre i USA, og den seneste uge kunne man putte yderligere 11,6 mio. tønder på lager og bringe totalen op på 528,4 mio. tønder.  Der var blot ventet en stigning på 1,6 mio., hvilket overraskede markedet.

For spekulanterne gav det incitament til at sælge ud af kontrakterne, hvilket gjorde faldet større end nyheden egentlig tilskrev.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.