Monsanto vinder EU-retssag om GMO-soja

Det amerikanske firma Monsanto er i deres fulde ret til at markedsføre og sælge genmodificerede sojabønner som fødevare og foder i EU.

Det slår EU-domstolen fast i en dom.

"1) Der er ingen signifikante forskelle på de genetisk modificerede sojabønner og traditionelle sojabønner 2) den potentielle toksilogiske effekter af den genetisk modificerede sojabønne var korrekt vurderet og 3) det er usandsynligt, at de nye proteiner i den genetisk modificerede sojabønne er allergifremkaldende for spædbørn," skriver EU-domstolen i en udtalelse.

Tilbage i 2009 havde Monsanto ansøgt om at få lov til at markedsføre og sælge fødevarer og foder på baggrund af deres sojabønne i EU.  Godkendelsen fik de i 2012 af EU-Kommissionen, efter EU's fødevaresikkerhedagentur (EFSA) havde blåstemplet GMO-sojabønnen.

Tre tyske NGO havde først protesteret til EU-Kommissionen, der afviste klagen. De ankede til EU-domstolen, der nu siger, at de tre NGO'ere ikke har formået at præsentere overbevisende dokumentation for deres anklager.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.