Såningen står stille: Det begynder at gøre ondt og vil koste udbytte

Såbarometer: De sidste to uger er der kommet op mod 100 millimeter - og vejret er stadig ustadigt uden udsigt til stabilt såvejr. Vi er nu midt i april, der er kun sået 15 procent, og det begynder at koste.

Utålmodigheden blandt landmændene begynder at præge stemningen ude på bedrifterne på grund af de store nedbørsmængder og det fortsat ustadige vejr. Og når det endelig er tørt, er det oftest overskyet, så det tørrer ikke meget på jorden, fortæller konsulenterne fra hele landet.

- Såningen står stille. Der er kommet mellem 60 og 70 millimeter siden 1. april på Lolland-Falster, og flere steder på Lolland er der målt op til 90 millimeter. Der står vand på markerne igen, både i vintersæd og...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.