Skotland finder nematodresistente kartoffelsorter

Britiske forskere har i markforsøg fundet kartoffelsorter, som er resistente overfor angreb af cystenematoder.

Britiske forskere har fundet en række kartoffelsorter, som er resistente overfor kartoffelcystenematoder.

Cystenematoder kan forårsage store udbyttetab, eller en høj forekomst tvinger alternativt avleren til brug af nematicider. 

Forskerne ved forskningsorganisationen James Hutton Institute opdagede de resistente kartoffelsorter i forbindelse med markforsøg, som netop var møntet på dette formål, skriver netmediet FarmingUK.

Flere af de nyopdagede sorter er både resistente overfor opformering af cystenematoder samt tolerante overfor høje forekomster af skadevolderen.

Sorterne er velegnede til dyrkning i det skotske klima og passer til forbrugernes smag. Flere af de nyopdagede kartoffelsorter bliver således allerede nu solgt i detailledet.

Den skotske kartoffelbranche er særdeles godt tilfreds med forskernes arbejde. Med de resistente sorter ser branchen både muligheder for at spare på pesticider i en tid, hvor adgangen bliver vanskeligere, samt fortsat at producere læggemateriale af høj kvalitet.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.