Store brug og unge sprøjter mest

Der er forskel på hvor hyppigt forskellige bedriftstyper behandler afgrøderne med svampemidler.

Store brug og unge sprøjter mest

Landbrug, der driver mere end 300 hektar og landmænd under 45 år sprøjter oftere deres marker mod svampesygdomme end mindre landbrug og landmænd over 45 år. Det viser en spørgeundersøgelse, som Bayer Crop Science har foretaget blandt 300 små og store landbrug, der dyrker tilsammen 85.000 hektar.

Undersøgelsen viser, at på landbrug, der driver mere end 300 hektar, har de fleste sprøjtet mod svampe i vinterhveden fire gange. På brug mindre end 300 hektar har de fleste kun sprøjtet mod svampene tre gange.

Samtidig viser undersøgelsen, at landmænd under 45 år har sprøjtet i gennemsnit 3,4 gange mod hvedesvampe, mens det for gennemsnittet er 3,2 gange.

Tendensen er ikke ny, og den er faktisk blevet mindre tydelig end tidligere år – forskellen er indsnævret. De store bedrifter og de yngre landmænd har nemlig reduceret deres behandlinger i år, mens de mindste bedrifter har øget deres en smule.

Sydjyder spørjtede mest

Der er også geografiske forskelle på, hvor hyppigt landmændene sprøjter med svampemidler. Undersøgelsen fra Bayer CropScience viser, at de sprøjter mest i Region Syddanmark. Der sprøjter de i snit hveden 3,3 gange, mens de i Region Hovedstaden sprøjter mindst, nemlig 2,9 gange mod svampe i vinterhvede.

Det overordnede billede på landsplan har været at sprøjte hveden tre gange og vårbyggen to gange. Det er næsten lige så hyppigt – dog en smule mindre end sidste år, hvilket Bayer mener skyldes et mindre tryk af svampesygdomme på grund af et koldt forår.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.