Sukkerprisen har plads til optur - vejret i Brasilien afgørende
Sukkerpriserne er stadig i optrend – selv om det ikke ser sådan ud.

Af Troels Schmidt, analytiker, Agrocura

Efter to sæsoner med produktionsunderskud blev sukker en af de råvarer, der klarede sig bedst i 2016, og det er som udgangspunkt jo glædeligt, nu hvor EU har lagt sukkerkvoterne på hylden, og avlerne er på verdensmarkedet på godt og ondt.

Tager vi et kig på verdensmarkedet for råsukker, som kan ses på figuren, er sukkerpriserne faldet ganske kraftigt tilbage på børserne siden oktober måned.

Det kan jo se trist ud i forhold til mulighederne ind i 2018, men sukkeret er faktisk stadig i optrend, selv om prisen har fået en ordentlig lussing siden efteråret.

Sukkeret tiltrak mange spekulanter på vejen op, og det har også i høj grad været spekulanternes gevinsttagning ud af markedet, som igen har sat priserne under pres.

Nu er luften ved at være renset, og det muliggør også at nye penge kan flyde ind i sukkermarkedet igen, hvis dyrkningssæsonen i Brasilien render ind i vejrmæssige udfordringer i den kommende tid.

Det korte af det lange er, at så længe markedet holder niveauet på de 19 cent, ser det ud til, at der kan findes en ny fremgang i sukkermarkedet.

Typisk vil vi først se en sæsontop omkring maj/juni i forbindelse med den brasilianske høst.

Viser det sig, at vejret arter sig godt, og prisen går under de 19 cent, så må vi nok erklære optrenden for død, men i øjeblikket er der stadig godt med liv.

Figur 1. Pris på råsukker

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.