Udbyttet betyder meget for klimabelastningen

Et højt udbytte sænker klimabelastningen per produceret enhed. Men der er også en række andre ting, der kan sænke klimabelastningen i marken.

På Store Kartoffeldag i Vingsted i sidste uge kunne man høre, at kartofler er en klimavenlig afgrøde.

Således udleder stivelseskartofler 284 gram CO2-ækvivalenter per kilo tørstof. Det kan sammenlignes med vinterhvede og vårbyg, som udleder henholdsvis 319 og 342 gram CO2-ækvivalenter per kilo tørstof.

Kartoflernes fordel ved beregning af klimabelastningen er især, at der høstes store udbytter i kartofler.

Gødning fylder meget

Ved beregning af klimaaftrykket i de...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.