Udsigt til god høst i Europa: Se prognosen her
Afgrøderne står godt de fleste steder i Europa, konkluderer EU-Kommissionen.

"Samlet er udbytteudsigten positiv - tæt på eller lidt over gennemsnittet på langt sigt."

Sådan lyder det i en ny MARS-rapport fra EU-Kommissionen. De har kigget på, hvordan afgrøderne stod i perioden fra 1. marts til 20. april. Det ser godt de fleste steder, lyder vurderingen.

Prognosen for alle kornafgrøderne lyder, at de vil være cirka en procent bedre end gennemsnittet de sidste frem år - men dog 5,4 pct. lavere end den gode høst sidste år.

Især det nordøstlige Europa, heriblandt Norge, Sverige og Finland, har haft et rigtig varmt forår, faktisk 2-4 og 4-6 grader celsius over gennemsnittet. Det har givet vinterafgrøderne en god start.

Temperaturen i Danmark var 0-2 grader over gennemsnittet.

Nogle områder har dog haft usædvanlige nedbørsmængder. I store områder i Central- og Vesteuropa, især i områder på Balkan, i Sydspanien, Ukraine og det central-vestlige Tyrkiet, er der faldet mindre end 50 pct. af gennemsnittet.

Omvendt er der faldet for lidt regn i det nordlige Portugal, nordvestlige Frankrig, det sydlige England og Ungarn. Især afgrøderne i Portugal tørster.

Overdreven nedbør i vinteren og frem mod begyndelsen af ​​marts førte til overdrevent våde marker og forsinket såning af forårets og sommerens afgrøder i det sydlige Bulgarien, det nordlige Grækenland og de europæiske regioner i Tyrkiet.

Landeudsigten giver de danske udbytter et godt skudsmål med fin nedbør og solmængder. Men især Sverige har klaret sig godt, især vinterafgrøderne i Småland Med Öarna og Östra Mallansverige har taget godt fat siden marts.

Der vil være brug for yderligere nedbør i slutningen af april, konstateres der.

Se EU-Kommissionens prognose for afgrøderne her:

Emneord høst

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.