Valg i England styrker pundet og slår aktierne i gulvet
De finansielle markeder reagerede kraftig på meldingen om valg i England 8. juni.

Af Jens Kornbeck, analytiker, Agrocura

Ikke nok med at vi på søndag har valg i Frankrig, og med mindre en af de fire kandidater får 50% af stemmerne, er der fransk valg igen d. 7 maj. Dernæst er der tysk valg i september, og midt ind i mellem får vi nu med stor sandsynlighed et britisk valg, d. 8 juni.
Dermed er der lagt op til valg i Europas tre største økonomier inden for et halvt år, og reaktionen var til at få øje på, på de finansielle markeder.

Theresa May, tog fusen på alle analytikere og markeds følgerer, ved i går at udskrive valg i Storbritannien, noget hun ellers tidligere har sagt ikke vil ske utidigt. Men damen er naturligvis ikke dum, og kan også finde ud af at læse meningsmålinger. Målinger der i øjeblikket siger at hun fører med 20% ned til nærmeste rival, Labour partiet. Kan de målinger holde indtil valget i juni, vil hun og hendes parti, the conservative party, stå langt bedre i forhold til forhandlingerne af brexit, hvor oppositionen hidtil har været en klods om benet.

Reaktionen på de finansielle markeder var forholdsvis kraftige. Mens det engelske aktieindeks, FTSE100, faldt 2,3 % i gårsdagens handel, blev pundet styrket voldsomt til 8,89 kr. Den negative stemning på aktiemarkederne smittede af i resten af Europa og USA, som alle lukkede i større minusser. Umiddelbart virker det som en overreaktion i aktiemarkederne, og på længere sigt ser vi at markederne vil kunne se igennem den politiske usikkerhed. Det med baggrund i at vilkårene for en bedre aftale til briterne nu er øget markant. Reaktionen i pundet virker kraftig, men mere retfærdig, ligeledes grundet de bedre vilkår, og fin aktuel britisk økonomi.

Dog skal det siges at valget først skal godkendes i parlamentet, hvor 2/3 skal stemme for, før det bliver en realitet den 8 juni.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.