Video: Planteavler har store forventninger til årets høst

Plante- og svineproducent ser fortrøstningsfuldt på 2021

Hans Sørensen i Kerteminde glæder sig over, at afgrøderne kom godt i gang i efteråret. Nu håber han bare på, at grisepriserne får et nøk i vejret.

"Alt i alt står der en rigtig flot afgrøde. De står væsentligt bedre end i 2019, så vi forventer en god avl", fortæller Hans Sørensen i videoen herover fra årets økonomikonference i Velas, der holdes digitalt mandag klokken 16"

I videoen kan man også høre chefkonsulent Kirsten Larsen fra Velas sætte fokus på resultatet i maken med afgrøde økonomi. Her anbefaler hun blandt andet, at man selv dykker ned i tallene og ser på resultaterne pr. afgrøde og pr. mark for på den måde at blive endnu klogere på tallene.

Ifølge tallene fra Velas har planteavlerne kunne glæde sig over et 2020 med en god vækstsæson, gode udbytter i grovfoder, en høst med lave omkostninger samt stigende priser i slutningen af året. De positive tendenser medvirkede til en fortsat god økonomisk sammenhæng i planteavlen med et gennemsnitligt dækningsbidrag på omkring 2 mio. kr. og et dækningsbidrag pr. hektar på godt 7.000 kr. – stort set det samme som året før.

For slagtesvineproducenterne har en særdeles høj notering gennem størstedelen af 2020 givet et økonomisk rygstød, som har udmøntet sig i et resultat efter finansiering for året på 2,1 mio. kr. 

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.