Vinder af Hvedekamp med 100 hkg pr. hektar
VKST har kåret vinderen af Hvedekampen 2018.

Rådgivningsselskabet VKST har kåret vinderen af konkurrencen Hvedekampen 2018.

Målet var at dyrke hvede med det højste økonomiske nettoudbytte, og i konkurrencen deltog ni hold af firmaer, landmænd og rådgivere med en parcel på VKSTs demo-arealer ved Holeby på Lolland.

Vinderen blev Lars Kruse fra kemivirksomheden Adama med et udbytte på 100 hkg pr. hektar i sorten Viborg og et økonomisk nettoudbytte på 10.720 kr. pr. hektar.

Nummer to blev Klaus Jakobsen fra Bayer med konkurrencens højeste udbytte på 101,3 hkg pr. hektar og et nettoudbytte på 10.384 kr. pr. hektar. VKST Planteavl indtog tredjepladsen. Derudover deltog hold bestående af landmands-erfagrupper (to hold) samt medarbejdere fra Corteva, FMC, Yara og Sygenta.

Vinderen Lars Kruse havde tilpasset omkostningerne til det meget tørre år. Gødningsstrategien var også velvalgt med 100 kg N ved første tildeling i marts og de sidste 80 kg N primo maj.

VKST oplyser, at vinderen samt flere af de øvrige deltager anvendte plantekemi, som endnu ikke er i handelen i Danmark.  

sbu

Faktaboks

VKSTs hvedekamp

Deltagerne havde frit valg mellem sort, udsædsmængde, gødningstype, planteværn og udbringningstidspunkt

De har undervejs kunne ændre i startegien og tilpasse til de aktuelle forhold

Jordbearbejdning, såtidspunktet den 26. september, ukrudtsbekæmpelse samt skadedyrsbekæmpelse har været ens for alle deltagere

Konkurrencen fandt sted på VKST’s demonstrationsarealer på Raahavegaard ved Holeby på Lolland

Forfrugten var vinterraps, og N-min prøven i foråret viste 67 kg N pr. ha i et meters dybde.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.