Avant viser markante fremskridt for el-minilæssere på Agritechnica

Den finske producent af minilæssere, Avant, viser på Agritechnica to nye elektriske versioner, som ifølge Avant Danmark varsler en ny tid.

Den finske producent af kompakte læssere, Avant Tecno, står lige nu på Agritechnica for en markant udvikling inden for miljøvenlige minilæssere. Det handler først og fremmest om ny batteriteknologi og stor batterikapacitet i de to nyheder, der præsenteres i Hannover, nemlig Avant e513 og Avant e527.

- Vi forventer de første modeller hjem i første kvartal næste år, og den første sending på syv maskiner er allerede solgt, siger Christopher Mørk fra den danske importør Avant Danmark, Sorring Maskinhandel i Låsby.

- Disse to modeller markerer den tredje generation af Avants elektriske læssere. Begge maskiner er udstyret med Avant OptiTemp batteripakker, produceret af Avant Tecnos datterselskab, Avant Power. Disse batterier skiller sig ud med deres høje kapacitet og energitæthed, tilføjer Christopher Mørk.

Et særligt kendetegn ved disse maskiner er deres batteriteknologi. De patenterede lithium-ion batterier har et avanceret termisk styringssystem, der sikrer konstant kapacitet i både meget lave og høje temperaturer. Dette gør maskinerne særligt anvendelige i en række forskellige klimaer og arbejdsforhold. 

Med hensyn til kapacitet og driftstid er Avant e527-modellen udstyret med et 27kWh batteri, det største i sin klasse for minilæssere under to tons. Dette gør det muligt for brugerne at arbejde en hel arbejdsdag på en enkelt opladning, med en driftstid på over seks timer, også under belastning. Avant e513, med sit 13kWh batteri, er ideel til kortere, kontinuerlige opgaver og kan operere i cirka tre timer under lignende forhold.
Batterierne kan hurtigoplades på halvanden time, hvilket gør maskinerne oplagte til lange arbejdsdage.

Avant e513 og e527 er næsten identiske i design og funktion, men forskellen ligger i batteriernes kapacitet. Begge er velegnede til arbejde i begrænsede rum og på arbejdspladser med strenge begrænsninger eller ved ønske om minimal støj og nul emissioner.

Emneord Agritechnica 2023

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.