Både eldrevet og førerløs: De første kunder får ny californisk traktor

Den eldrevne traktor Monarch, som har CNH som medejer, ruller nu ud til landmænd i USA.

Det er efterhånden nogle år siden, at en nybagt amerikansk startup gik ud og sagde, at de ville revolutionere traktormarkedet med en eldrevet og delvist førerløs traktor.

Producenten Monarch Tractor har siden fået CNH med som en af de investorer, som lagde penge i selskabet, da man hentede 150 mio. kr. i den seneste kapitalrunde. 

CNH-forbindelsen er brandvarm og ret markant, da CNH har fået noget for pengene og for nylig kunne præsentere en prototype på en eldrevet New Holland T4, der bl.a. var baseret på teknologi fra Monarch.

Nu har Monarch Tractor så i gang med at sende deres første serieproducerede traktorer ud til kunder i USA i form af eltraktoren MK-V, der bl.a. finder hjemme hos mælkeproducenter og vinproducenter, som kan se en fidus i, at traktoren med sin ydeevne på 40 hk – med boost op til 70 hk – kan sættes til at køre førerløst til monetome opgaver.

Traktormodellen kan købes som basismodel for knap 615.000 kr., hvortil der er mulighed for at købe sig en opkoblet datapakke for 200 dollar om måneden med adgang til dataanalyser og 360 grader video med mere. Er man villig til at lægge 699 dollar om måneden, så får man også den pakke plus adgang til at køre førerløst.

Monarch Tractor kan foreløbes bestilles direkte hos producenten, og har endnu ikke et stort forkromet netværk af forhandlere, hverken i USA eller Europa.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.