Danskere overrumplet: Ville købe 50 maskiner

Ribers Maskinimport fik pludselig en ordre af de større. Den thailandske kunde fandt dem på YouTube.

”Den ser god ud. Vi vil godt købe 50 maskiner”!

Sådan løb beskeden fra en thailandsk kunde til Jørn Riber, Ribers Maskinimport.

Maskinen thailænderne ville købe er en ombygget Teagle halmknuser. Den skulle bruges til at knuse sukkerrør til ethanolproduktion i Thailand.

”Jeg gav dem besked om, at de kunne købe to. Og de var himmelfaldne. De havde aldrig været ude for en sælger, der ikke straks prøvede at sælge så meget som muligt”, griner Jørn Riber.

Hans firma ligger i Nordenskov ved Varde og er baseret på at levere ekstremt slidstærke maskiner til især kvægbruget.

”Den tid er ovre, hvor vi faldt på halen over en henvendelse fra Østen. Jeg vil være sikker på, at det vi leverer, rent faktisk også kan bruges til formålet. Og vi har aldrig arbejdet med sukkerrør før”, begrunder Jørn Riber det måske lidt usædvanlige afslag.

Thailænderne har en ret stor produktion af bioethanol baseret på sukkerrør og har hidtil snittet rørene, inden de udsættes for processen med at omdanner sukker til energi.

”Men det med at snitte det, duer ikke rigtigt. Det skal knuses for at få en større overflade”, er Jørn Riber blevet klar over.

Da thaierne ledte efter den rigtige maskine, gik det på YouTube og søgte og fandt frem til Jørn Riber langt mod nord. Han forhandler den irske Teagle halmknuser og bygger den også gerne om til specielle formål. Og det var præcis det sidste, den thailandske kunde faldt for.

”Vi inviterede dem herop og havde dem med ude hos nogle kunder, der har brugt maskinen i mange år. Og det overbeviste dem. Og så var det ellers bare med at gå i gang”.

Første udfordring var at få leveret den rigtige Teagle-knuser. Men det lykkedes. Og så gik ombygningen ellers i gang. De to maskiner blev skibet af sted i forrige uge, og snart drager Jørn Riber efter. For han vil ud og være med til at sætte dem i gang, så han er sikker på, at de kommer til at køre rigtigt.

”Det er vores erfaring, at det altid er godt at komme hos kunden et lille stykke tid efter at en maskine er taget i brug. Så er man sikker på, at den bliver brugt på den måde, den er tænkt”, siger Jørn Riber.

Og hvad så – skal der leveres 48 maskiner mere til Thailand?

”Det får vi at se. Nu skal det her lige kører ordentligt først. Men det har da potentialet til at blive en rigtig stor ordre for vores virksomhed”, konstaterer Jørn Riber.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.