Efteruddannelse gavner HCP Nordics medarbejdere

HCP Nordics medarbejdere har været igennem et efteruddannelsesforløb

HCP Nordic i Midtjylland har taget hul på efteruddannelse, hvilket er til glæde for medarbejderne. 

Ambitionerne om efteruddannelse for de 40 medarbejdere har været der hele tiden hos maskinforhandleren i Kroager. 

"Men tiden, pengene, medarbejdernes villighed til at afsætte den nødvendige tid og afstanden til kursusstedet er nogen af de væsentligste årsager til, at vi ikke rigtig er kommet i gang" siger direktør Jens Christian Hundahl. 

Det ændrede sig dog, da de fik et tilbud om at deltage i Projekt Samvirk, som VEU (Voksen- og Efteruddannelsescenter) i Region Syddanmark står bag. 

Projektet tilbyder gratis kompetenceafklaring af faglærte og ufaglærte, der starter med individulle samtaler og forskellige test i dansk, matematik, engelsk og IT efterfulgt af undervisning. 

"Målet er at skabe vækst ved at uddanne medarbejderne og dermed øge firmaernes konkurrenceevne" siger Marie-Louise pedersen fra VEU-Vest. 

Et stort ja

Direktør Jens Christian Hundahl tøvede ikke med at sige ja, da han fik præsenteret ideen.

"Andet ville da have været dumt, for her fandt jeg et seriøst forarbejde, et tæt samspil mellem os og VEU-center Vest og en mulighed for at afholde kurserne på vores egen matrikel" udtaler han. 

Også medarbejderne har været godt tilfredse med projektet:

"Jeg synes, at jeg har flyttet mig flere niveauer og stiller meget gerne op til flere kurser" siger mekaniker Mogens Jensen og nævner teknisk engelsk som et område, han gerne vil være bedre til. 

"Vi har kunder i Israel, Norge, Irland, Finland og Sverige. Dem skriver jeg sammen med på engelsk. Og da det drejer sig om reservedele og andet fagligt, vil det helt sikkert være nyttigt at blive bedre til teknisk engelsk" forklarer Mogens Jensen.

Ikke uden omkostninger

Jesper Hansen, der er controller og medlem af ledelsen, erkender, at gratis undervisning og test ikke betyder, at firmaet har været helt fri for udgifter.

"Vi har fået en kompensation på 80 kroner i timen pr. ansat. Men dels er der gabet op til den reelle timeløn, dels er der tidsforbruget," pointerer han.

"Det har bestemt været det hele værd, men bagefter skal der løbes stærkere, for bunkerne på bordet fjerner jo ikke sig selv," siger reservedelsdisponent og kursusdeltager Mogens Larsen.

Faktaboks

Projekt Samvirk i 5 faser

  • Sparring med ledelsen om, hvor behovet for nye kompetencer ligger.
  • Udarbejdelse af jobprofiler, der definerer personlige, almene og faglige kompetencer for hvert relevant job i firmaet.
  • Test af medarbejderne i en række fag, fx dansk, engelsk og IT. VEU-konsulenten gennemfører samtaler med hver enkelt for at konstatere om og hvor, der er brug for ny viden.
  • På baggrund af de tre første faser formuleres der en uddannelsesplan.  Planen er et værktøj til at få overblik over nødvendige kurser og efteruddannelse.
  • Kurserne gennemføres enten i firmaet eller på skoler i området. 

Bag projektet står Den Europæiske Socialfond, Syddansk Vækstforum samt de 4 VEU-centre i Syddanmark.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.