Fantasital om energitilskud holder ikke vand
Danske Maskinstationer og Entreprenører har indgået aftale med firma om troværdig beregning af energitilskud.

»De fantasital, som har været fremme i pressen om tilskud til energibesparelser, skal man ikke tro på. De holder ikke vand i virkeligheden,« sagde formanden for Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E), Søren Ulrik Sørensen i sin beretning på foreningens beretning i Brædstrup.

Foreningen har indgået aftale med et rådgivende ingeniørfirma, som kan foretage reelle og troværdige dokumentation for den eventuelle besparelse og tilskuddets størrelse - en aftale, som formanden stærkt anbefalede medlemmerne at gøre brug af, hvis de skal investere i nye traktorer eller andre brændstofforbrugende maskiner.

»Det er et firma, der har indsigt i sagen og kendskab til de reelle tal,« sagde Søren Ulrik Sørensen.

Men der er muligheder i ordningen, fremførte konsulent Mogens Kjeldal, DM&E.

»Det er helt afgørende, at man kan dokumentere besparelsen. Men som noget nyt er der mulighed for tilskud til investering i autostyring, hvis man kan dokumentere et nedsat brændstofforbrug som følge af, at autostyringen måske giver 10 procent mindre overlap i marken,« sagde konsulent Mogens Kjeldal.

Tilskuddet angives til cirka tre kr. pr. liter, som spares i timen, gange antal timer pr. år.

Ifølge formanden udgør brændstof 15-17 pct. af maskinstationernes omkostninger. Foreningens medlemmer bruger over 400 mio. kr. om året på brændstof.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.