Hardis digitale fremtidssprøjte er lige om hjørnet
Ugens maskine: Hardi Aeon er et bud på både Hardis og trailersprøjternes fremtid.

Den skabte stor opmærksomhed som en af de markante nyheder på Agritechnica i Hannover sidste år, og siden da har producenten udviklet og testet videre på den nytænkte trailersprøjte, Hardi Aeon, der både er tænkt som en overbygning til Commander-serien, men også som en trailersprøjte, der skal leve op til brugernes stigende krav til hurtighed og effektivitet.

Udviklingen har foreløbig taget fire et halvt år.

»Det er et stort projekt, og der skal opnås godkendelser vidt og bredt, da det er en global sprøjte, som skal køre over hele verden«, siger salgsdirektør hos Hardi, Peter Henrik Dahl om Hardi Aeon.

Vi bringer her fem detaljer om den kommende Hardi Aeon, som er denne uges maskine:

1. Alt i en fart

Sprøjten er tænkt som en overbygning til Commander-serien, og den er udviklet til hurtighed, lige fra overkørslen i marken over betjening og rengøring og til det tidspunkt, hvor den skal bakkes på plads i maskinhuset. Funktioner som fyldning og manøvrering går hurtigere. En detalje er skærme, der følger de drejelige hjul, så man ikke får snavs stænket op på dyserne.

2. Digital sprøjte

Hardi Aeon har Hardis nye SmartCom computerplatform. Visionen er, at man via et samarbejde med telematics-industrien vil kunne konstatere en sprøjtes tekniske tilstand på lang afstand, altså Remote Diagnostics. Det er også den første Hardi-sprøjte uden udvendige ventiler, da de er anbragt inde i væskesystemet.

3. Kendte bomme

Et stort udvalg af bomme kommer direkte fra Hardis hylder, så det er kendte varer. Det vil sige Delta Force bomme med auto-terrain i bredder fra 24 til 39 meter og udført i stål samt aluminium eller kulfiber alt efter model. Og Twin Force bomme fra 24 til 30 meter.

4. To tankstørrelser

Tanken sidder lavt mellem bagakslen og den affjedrede trækstang. Der er planer om to tankstørrelser, nemlig 5.200 og en lidt mindre på 4.200 liter.

5. I produktion næste år

Det næste, der sker, er, at Hardi bygger en begrænset serie på 15 styk, som bliver solgt til landmænd i Holland, Danmark og det øvrige Skandinavien. De første af dem kommer ud at køre i foråret 2021, hvorefter produktionen vil gå fuldt og endeligt i gang i september næste år. Den får tilnavnet Centura Line, som indikerer, at det er en topserie.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.