Idéjagten: Fjern de såkaldte farlige jordstråler

Ejeren af bedriften Nygård, har fundet på en billigere måde at fjerne de såkaldte jordstråler.

Det er endnu ikke bevist, at jordstråler eksisterer, men en bedrift i Grindsted har alligevel fundet en løsning, der måske hjælper med at fjerne dem. 

Det drejer sig om Peder Dahls bedrift, Nygård, hvor der drives 250 årskøer samt kalve og 200 ha markdrift. 

Det er Peder Dahls medarbejder, Mads Bay, der har indsendt idéen til fjernelse af jordstråler til Idéjagten.

Opfindelsen består et ét rør, én magnet og to skruer, som ses på billederne ovenfor.

”De tre ting samlet kan fjerne de såkaldte jordstråler, som gør at folk sover dårligt og at køerne ikke vil i robotterne eller malkestalden,” fortæller Mads Bay.

Fra videnskabelig side er holdningen, at jordstråler er det pure opspind. Jordstråler kan ikke måles og derudover går de teoretiske forklaringer mod fysikkens love. Dog er der flere, der mener, at de har oplevet at blive påvirket af dem.

Mads Bay beretter blandt andet, at dyrene tidligere har drukket vand på en unormal måde og ikke ville ligge i deres sengebåse.

”Normalt bruges to lange kobberpinde og en lang ledning imellem, som så flytter jordstrålerne udenom bygningen. Men med dette rør sat korrekt i jorden med skruen vendt rigtigt, kan strålen sendes direkte tilbage igen, så der ikke opstår mistrivsel hos dyrene,” forklarer Mads Bay.

”Man sparer derved en lang ledning rundt om bygningerne. Det er billigt, effektivt og hurtigt,” afslutter han.

Det har i alt kostet bedriften 200 kroner for rør, magnet og skruer.

Det er endnu ikke bevist, at jordstråler eksisterer, men en bedrift i Grindsted har alligevel fundet en løsning, der måske hjælper med at fjerne dem. 

Det drejer sig om Peder Dahls bedrift, Nygård, hvor der drives 250 årskøer samt kalve og 200 ha markdrift.

Med idéen deltager både Mads Bay og Peder Dahl i Idéjagten.

Har du en god idé eller kender du én, der har? Så læs med nedenfor. 

 

BEDRE BESKRIVELSE - STØRRE CHANCE

Vil du være med i konkurrencen, så er det eneste, du skal gøre, at sende billeder og en fyldig beskrivelse af din gode idé ind til LandbrugsAvisen. Jo flere billeder, og jo bedre du beskriver ideen, jo større er din chance for at vinde en af de flotte præmier.

Alle kan indsende ideer. Både opfinderen selv, men også andre som bare vil pege på en god idé som en ven, kollega eller måske en arbejdsgiver har fundet på.

Hver uge trækker vi lod om en ugepræmie blandt alle indsendte ideer. Ugepræmierne går til indsenderen af ideen. Ugepræmien er et par af de klassiske Caterpillar-boots.

Fredag 18. december offentliggøres den endelige vinder af konkurrencen sammen med konkurrencens nummer 2 og 3. De indsendte idéer bedømmes af en dommerkomite bestående af seks af LandbrugsAvisens erfarne fagjournalister.

Deltag i konkurrencen eller indstil en du kender her

Du kan læse mere om konkurrencereglerne her.

Faktaboks

Idéjagten

  • Beskriv din gode idé med ord og billeder, ved at udfylde formularen her.
  1. præmie: Rejsegavekort på 6.000 kr.
  2. præmie: CAT Phone S40
  3. præmie: CAT Phote S30
  • Ugepræmier i seks uger: Caterpillar boots

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.