Kendt maskinhandler lander største overskud i selskabets historie
Herborg Smede- og Maskinforretning ender med knap 12 mio. kr. på kistebunden efter et 2016, der har budt på høje vækstrater over hele linjen.

»Det går fint, og vi klager ikke.«

Sådan lyder det beskedent fra Kjeld Andersen, direktør hos Herborg Smede- og Maskinforretning, når han skal gøre status over det forgangne år.

Og det kan han kun have helt ret i.

Herborg kommer nemlig ud af 2016 med 11,9 mio. kr. på bundlinjen, hvilket er det største overskud i selskabets historie. Og ifølge Kjeld Andersen skyldes det især, at virksomheden har været god til at få sendt brugte maskiner videre til en rigtig pris.

»Vi prøver at få ryddet op i hjørnerne, og det er lykkedes. Vi har samtidig også været effektive og fået omkostningerne ned. Og så har det bestemt også hjulpet, at vi flyttede afdelingen til Struer, for vi har nu en høj synlighed. Og det kan mærkes,« siger Kjeld Andersen omkring omlægningen i 2015, der betød, at virksomhedens afdeling i Nørre Nissum blev lukket, og at der efterfølgende blev åbnet en ny afdeling op i Struer.

Maskinhandleren, der er forhandler af John Deere-maskiner, har også formået at hæve resultatet af den primære drift fra 13,6 mio. kr. i 2015 til 15,8 mio. kr. i 2016.

Er afhængig af landmændene

Det kan ofte være svært at overgå et rekordår, og det er den jyske maskinhandler også helt klar over.

Herborg forventer derfor, at 2017 bliver et år med lavere aktivitet og et mindre resultat end 2016, men dog på niveau med 2015, hvor selskabet indkasserede 9,5 mio. kr.

»Vi er jo afhængige af, hvordan det går landmændene, og om de får lov af bankerne til at købe maskiner. Selvom økonomien måske stiger, er der stadig en del kunder, som gerne vil købe, men som ikke kan få lov, fordi de har nogle huller, der skal fyldes,« siger Kjeld Andersen.

Herborg har dog allerede haft nok at se til i de første måneder af 2017, hvilket især skyldes det seneste besøg på Agromek.

»Vi har fået en rigtig god start på året, og især siden Agromek og frem til nu har vi haft travlt,« siger Kjeld Andersen.

Kamp om John Deere

Konkurrenten Semler Agro har tidligere været ude at tale om, at de ville overtage hele forhandlingen af John Deere i Danmark og har i løbet af det forgangne år købt en række forhandlere.

De mangler dog endnu Herborg Smede- og Maskinforretning i folden, men ifølge Kjeld Andersen, vil Semler ikke kunne se frem til at komme i hus med den plan.

»Der er ingen ændringer sket der. Vi er stadig John Deere-forhandler i Danmark, og det vil vi fortsat være mange år endnu,« svarer han på spørgsmålet om, hvorvidt Herborg stadig ikke har tænkt sig at sælge til konkurrenten.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.