Kendt maskinprofil om gyllevognstraktor: "Jeg følte, jeg sad på tronen"

Flemming Hedegaard, Byggeri & Teknik i Herning husker tilbage på sin tid som gyllevognspilot med en særlig Ford TW-25.

Denne artikel er kvalitetsjournalistik fra vores traktormagasin TraktorTech, som vores trofaste læsere kunne læse i november 2020 i den daværende udgave af magasinet.

 

Elsker du også traktorer, landbrugsmaskiner og andre spændende maskiner, så skulle du tage og tegne et abonnement og få sendt magasinet hjem til matriklen syv gange om året.  

 

 

Hvad betyder Thing­strups Ford TW-25 for dig?

"Rigtig meget. Det var helt vildt, at jeg som en af de yngste fik eneret på at køre maskin­stationens største og stærkeste traktor foran en 23 ton Kima­dan-gyllevogn i foråret 1996. Jeg følte, at jeg sad på tronen”.

Var TW-25 så helt uover­vindelig?

”Næsten, men det gik ikke at køre med tvillingehjul med et fuldt læs gylle på en hulvej. Da det yderste hjulsæt kom op på kanten af vejen, knækkede bagakslen. Det skete to gange i foråret 1997; først for mig og så for en kollega, der aflø­ste mig på en fridag”.

Holder din idé om TW-25’s suverænitet fra dengang?

”Nej. Ret beset var den blevet overhalet af nyere modeller, der kunne mere og var lækrere at køre i. Det meste af dens ’storhed’ var noget, jeg havde bygget op i hovedet”.

 

Læs mere

Her får du hele historien om den gamle stortraktor, som blev sat flot i stand sidste år, her:

Heltetraktor: ”Det var den sidste traktor, jeg sad på ryggen af”

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.