Kendt traktorsælger i overraskende comeback: "Kunderne er de samme"

Ugens profil: Mødt Kurt Harbo, der kom godt videre til bilbranchen efter konkursen i Hjallerup Maskinforretning.

”Succes som sælger skal man selv opsøge”.

Ordene kommer fra Kurt Harbo, som var salgsdirektør hos Hjallerup Maskinforretning, indtil de mistede Fendt og Valtra i januar i år. Og da det skete, måtte Kurt Harbo som så mange andre i lignende situationer tænke i nye baner.

Det blev til et skifte fra salg af landbrugsmaskiner og over til salg af varevogne, og Kurt Harbo er i dag ansat inden for salg og leasing af erhvervsbiler hos Poul Larsen A/S i Aalborg, hvor man blandt andet er specialiseret i salg af Isuzu varebiler og andre erhvervsbiler.

Kører ud til kunderne 

”Jeg har valgt at være udekørende bilsælger. Jeg booker møder hjemmefra og kører så ud til kunderne og viser den bil frem, som kunden ønsker at se og prøve. Vi tager så en snak om, hvordan de ønsker den opbygget, hvis det er en ny varevogn, der ønskes. Og hvis det er en af vores brugte varevogne, så finder vi den rigtige måde at pakke handlen ind – det vil sige serviceaftale, finansiering og en eventuel garantiaftale”, forklarer Kurt Harbo om sit nye arbejde og tilføjer, at kunderne eller kundegrupperne langt hen ad vejen er de samme, som han havde tidligere.
 
”Jeg får meget ros for, at jeg kører ud til kunderne. Alle har jo mødt dovne bilsælgere, som sidder bag deres skærm. Succes som sælger skal man selv opsøge, og i mit tilfælde er det ude hos kunderne, hvor jeg jo også kan lide at være”, siger Kurt Harbo, der vurderer, at han bruger 90 procent af sin tid ude hos kunderne og de sidste 10 procent i forretningen i Aalborg.

Baggrund i landbrug

Kurt Harbo er født og vokset op med landbrug i Romdrup-Klarup området sydøst for Aalborg og blev selv uddannet landmand fra Bygholm Landbrugsskole i 1983. Han arbejdede som henholdsvis driftsleder og landmand i op mod 30 år og solgte først det sidste af sit jord i 2016. Men 10 år forinden, det vil sige i 2006 kom han ind i maskinbranchen.

”Det kom sig af, at maskinforretningen Palle Kjærsgaard spurgte, om ikke det var noget for mig at komme til at arbejde med salg. Der var jeg i 10 år, og det lærte jeg utrolig meget af, ikke mindst af Ole Kjærsgaard. Jeg sad i Frejlev-afdelingen som salgschef for New Holland og Väderstad”, fortæller Kurt Harbo, der imidlertid atter blev headhuntet til et nyt job i 2016.

”Ja, Hjallerup Maskinforretning mente, at de manglede én som mig, så jeg blev ansat i Hjallerup som salgsdirektør. Selvfølgelig var jeg gerne blevet der, og det var trist, hvad der skete, da de mistede de to brands, men jeg har ingen bitterhed. Sådan er jeg ikke skruet sammen. Jeg er et positivt menneske”, siger Kurt Harbo, der siden kom ind i bilbranchen og blev ansat som sælger hos Poul Larsen A/S i Aalborg.

”Jeg har tidligere handlet bil med Poul og har nok kendt ham i 15 år. Nu er jeg jo ikke sådan én, der er totalt bilfanatiker, men hvis salgs-genet er til stede, er det nok det vigtigste. Det handler jo om at finde det rigtige til kunden og være god til at se kundens behov”, siger Kurt Harbo.

Privat bor Kurt Harbo i Hammer Bakker ved Vodskov sammen med sin kæreste, som er hoteldirektør i Skagen. Han har tre voksne børn fra et tidligere ægteskab og to børnebørn og et tredje på vej.

”Blandt mine fritidsinteresser fylder politik rigtig meget, og det har det i særdeleshed gjort her under minksagen. Ellers kan jeg godt lide at gå på jagt og på lange vandreture med min kæreste”, siger Kurt Harbo.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.