Kristian Østergaard finjusterer ploven

De danske EM-håb skal lige finjustere ploven før EM for vendeplove i Schweiz.

»Om 14 dage sender vi vores traktorer og plove til Schweiz med en lastbil, og indtil da træner vi på en mark, der lige er høstet vinterbyg på,« fortæller 26-årige Kristian Østergaard, Nykøbing Mors, der skal med til EM for anden gang.

Der er gået næsten 10 måneder, siden Kristian kvalificerede sig til EM ved DM, og han har ikke pløjet så meget i mellemtiden.

»Nu skal jeg ud og træne, så jeg kan få finjusteret alle mine indstillinger, og blive klar til at dyste mod de andre deltagere,« siger han i en pressemeddelelse fra LandboUngdom.

I år består det danske team af pløjer Søren Korsgaard, Holstebro, som er en garvet konkurrencepløjer, pløjer Kristian Østergaard, Nykøbing Mors, og træner Hardy Andersen, Vildbjerg, der har været aktiv pløjer i mange år.

I 2016 var Kristian Østergaard med til EM første gang, og her var målet, at han ikke blev nummer chok. Det holdt, han blev nr. 20 ud af 25 deltagere, så det har givet lyst til at prøve igen og gøre det endnu bedre. Konkurrencen til EM er dog hård- mange af de andre deltagere har pløjet lige siden Kristian blev født, så de har mange flere erfaringer. Kristian forventer, at han også i år får nye erfaringer med hjem, han kan bruge til at blive dygtigere.

EM for vendeplove afholdes den 19-20. august i Diessenhofen TG i Schweiz. Pløjerne sender deres traktorer og plove på lastbil til Schweiz og flyver selv derned. De ankommer et par dage før det officielle program, så de har tid til lidt uofficiel træning, før den officielle træning starter.

»Vi synes, det er godt at få traktor og plov gjort klar, inden vi rigtig skal i gang, det giver en rolig start,« siger Kristian Østergaard.

Interessen for pløjning startede for Kristian tilbage i 2009, hvor han blev opfordret til at stille op til det lokale pløjestævne på Mors. Her deltog han med sin fars landbrugsplov, og kvalificerede sig ved regionsmesterskabet til DM.

»Jeg syntes, at pløjesporten var spændende og lærerig. Der går jo sport i at blive bedre hele tiden, så jeg købte mig en ny plov og fik trænet mere, så jeg blev bedre til at pløje. For mig er pløjesporten også godt kammeratskab, vi hjælper hinanden med gode fif, lige indtil det grønne lys tænder, og konkurrencen går i gang, så kæmper vi alle om de bedste pladser,« slutter Kristian Østergaard.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.