Ny formand hos maskinhandlerne: - Jeg føler, jeg har større erfaring end min alder

Med 35-årig direktør som ny formand sker der et generationsskifte hos Dansk Maskinhandlerforening.

Der er tre årtiers mindre livserfaring, men den nye formand for Dansk Maskinhandlerforening, Troels Jensen fra Stenderup Maskiner, ser det hverken som en fordel eller ulempe, at han som 35-årig kommer ind og tager skridtet fra menigt bestyrelsesmedlem til formandsposten i forbindelse med, at Jens-Aage Jensen vælger at stoppe efter 19 år på posten i brancheforeningen.

- Man kan sige, at jo aldersmæssigt er jeg 35 år, og dermed nok en af de yngste. Men jeg har siddet som direktør siden 2014 i Stenderup og startet i branchen hos DLG i 2008. Nogle gange føler jeg mig som en lidt ældre mand i en lidt yngre mands krop. Jeg føler egentlig, at jeg er et godt gennemsnit af branchen med en baggrund, hvor jeg også er rundet af at være fjerde generation i en familievirksomhed, som en del andre i branchen også er, siger han til LandbrugsAvisen.

Den nye formand har base i Sønderjylland, hvor familievirksomheden Stenderup A/S holder til i byen af samme navn mellem Jels og Rødding. Virksomheden blev grundlagt som en landsbysmedie af oldefaren Hans Jensen, der blev efterfulgt af Troels Jensens bedstefar, Jørgen Jensen, der begyndte at importere traktorer fra England. Virksomheden ejes i dag af Troels Jensen og hans far Mogens Jensen i et påbegyndt generationsskifte.

I de senere år har Stenderup A/S været i en rivende udvikling, hvor der er skåret mærker fra og kommet nye til med fokus på kvægbedrifternes behov for læssemaskiner og foderproduktion. Stenderup A/S henvender sig både til landbrug, men med et stort program af læssemaskiner, så er der også mange varer på hylderne til entreprenører – en del af dem i regi af selv at være importør. Udover at være til stede på hele det danske marked, så handler firmaet også med kunder i Skandinavien.

Med egne ord er der masser af udvikling og spændende projekter hjemme i Stenderup. Efter fire år som bestyrelsesmedlem kunne han dog ikke lade være med at tage udfordringen, da muligheden for at blive formand bød sig, forklarer han. 

- I bund og grund fordi jeg ikke kunne lade være. Det er meget sjovere at spille på banen end at stå og følge med ude på sidelinjen. Nu har jeg duftet til det i fire år i bestyrelsen, og synes, at der er mange spændende ting, man kan påvirke i maskinhandlernes dagligdag. Også det internationale arbejde i Climmar er noget, som kan have betydning for maskinhandlerne i dagligdagen f.eks. kan man bruge statistikerne til at se hvad der bliver solgt årligt, mærkeundersøgelser og lignende, siger han. 

Udover snart ti års erfaring som direktør og senest medejer hos Stenderup så har 35-årige Troels Jensen tidligere virket som produktkonsulent hos DLG i starten af karrieren og har undervejs taget en HD fra Syddansk Universitet i marketing management.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.