Overtager presser-import og sænker reservedelspriserne

Danmarks nye importør af irske McHale justerer reservedelspriserne for at være mere konkurrencedygtige på totalomkostningerne i produkternes levetid.

For nye og gamle McHale-kunder kan det meget kontant mærkes, at der er kommet ny importør af irske McHales maskiner på banen.

Helms TMT-Centret sænker nemlig reservedelepriserne på mærket for at demonstrere, at de er gået ind i McHale-mærket for at levere en maskine, der nok ikke er den billigste på købsprisen, men kan levere på totalomkostningerne i produktets levetid.  

”Totalomkostningen er vigtig for os. Vores bidrag til at holde den nede er dels, at vi går ud med en finansiering til 1,49 på leasing. Det er også afgørende, at reservedelspriserne er fordelagtige. Der er tre varenumre, vi har holdt prisen på – og ellers har vi sænket priserne på resten på mellem 5 og 30 pct.,” fortæller Jakob Helms og lægger vægt på, at den irske producent ved første øjesyn ikke er den billigste, men til gengæld over tid skal byde på lavere omkostninger.  

”Det vigtigste er ikke den billigste produktpris men totalomkostningerne for kunden. At den kører længere og giver bedre afskrivninger på ballerne, og så at driftssikkerheden er orden, så den fungerer, når der er få dage at køre omsætningen hjem på”, siger han.

Går efter stor markedsandel – men må vente på maskinerne

Hos Helms er der store forventninger til mulighederne for at øge McHales tilstedeværelse på det danske marked.

”Det er markedsledende med over 40 pct. markedsandel i Sverige og Norge. Ambitionen er, at vi tager en stor del af det danske marked. Med udviklingen i kombipressere er der også muligheder for at finde nye muligheder i markedet”, siger han og nævner også, at McHale er undervejs med et bredere sortiment med bl.a. river og butterflysæt.

I øjeblikket er der dog en begrænsning fra fabrikkens side, som melder udsolgt frem til august.

”Vi har fået de første maskiner hjem på den forecast, vi lagde. Og ellers er der lige nu en begrænsning på, hvor meget vi kan få lov til at købe. Det er umuligt frem til august. I det første år er det begrænsede antal”, siger han.

Hvor mange maskiner skal I sælge fra McHale?

”Vi har aldrig lavet et salgsbudget i vores firma. Vi er målsøgende – og ikke målstyret.  Alt det vi kan sælge, det sælger vi. Vi stopper ikke op ved et mål i et budget”, siger han med et smil.

Hvilke McHale-produkter forventer du dig mest af?

”Deres Fusion-serie af kombi-pressere er en stærk del af McHales DNA. Grunden til at man kan sige, at alt er udsolgt er, at vækstraterne ligger på 20 pct. og mere, og det har bl.a. været drevet af Fusions position i markedet. Det er en, som vi åbenlyst forventer os meget af. Der er solgt en del af indpakkerne i Danmark. 998-modellen er en af dem, som der er solgt en del af på det danske marked – og nu kommer der en ny med high speed. På sigt vil vi gøre vores til, at butterflysættene og riverne også vil bruges af danske landmænd. Fusion Vario i Fusion serien er en, som vi er lidt spændte på, og vi tror på, at den har potentiele i wrappede ensilageballer og halmballer i sæsonen. Dem har vi solgt de første af.

Hvordan passer det godt ind i jeres eksisterende sortiment?

”Vi har som princip, at det ikke skal tage fokus fra noget andet. At vi har flere tusinde Schäffer-maskiner kørende på det danske marked, der håndterer de halm- og wrapballer, som de(McHale) producerer. Landbruget tegner sig for over halvdelen af vores forretning, og det her er en fortsat investering i at tilbyde produkter til landbruget. Der er en åbenlys synergi, når vi eks. står vi på Grassland 6. juni og kan præsentere både Schäffer og McHale for de samme kunder", siger Jakob Helms.

Første servicepunkter på plads i Jylland

Foreløbig skal McHales produkter sælges via Helms TMT's egne afdelinger i både Øst og Vestdanmark. Derudover er der foreløbigt indgået samarbejde Brørup Traktor- & Maskincenter i Sydjylland og Thy-Mors Udmugning og Maskinservice i Nordjylland om at varetage service ligesom, der er drøftelser med Dansk Maskincenter i Toftlund om at blive servicepartner. Helms understreger, at gamle McHale kunder i Danmark naturligvis bliver bakket op af deres setup.   

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.