Præcisionsudstyr nu også til Bogballes mindre modeller

Præcisionsjordbrug er ikke kun for de store landbrug. Teknologien fra Bogballes topmodeller har nu bredt sig til de mindre spredermodeller.

For en beskeden merpris på omkring 15.000 kroner tilbyder Bogballe nu en GPS-løsning til den nye serie af små og mellemstore L-line spredere. Filosofien er, at alle planteavlsbrug får adgang til at arbejde med sektionskontrol og tildelingskort. En helt almindelig Android tablet håndterer GPS-delen via en gratis app.

»For snart 30 år siden startede vi med at tilbyde muligheden for at anvende tildelingskort via GPS på vores topmodeller. Næste skridt er, at vi nu tilbyder muligheden på hele produktprogrammet. Det betyder, at de kunder, der køber en ny L-line spreder, er sikre på, at den er klar til at møde fremtidens krav til præcision og dokumentation«, siger Michael Lond fra Bogballe, der tilføjer, at har man en tablet, så har man også muligheden for at tilslutte GPS-styring til gødningssprederen.

Bogballe tilbyder en pakke bestående af en kommunikationsenhed og GPS-antenne. Med det udstyr kommunikerer spreder og tablet med hinanden via en trådløs Bluetooth forbindelse. Ved at installere Bogballe´s Navi App på tablet’en, er systemet klar til brug. App’en giver adgang til at anvende sektionskontrol og tildelingskort med det samme.

Fordelene ved GPS styring af gødningssprederen er mange. Først og fremmest giver det øget præcision ved at undgå overlapning og dobbeltspredning på arealer, hvor sprederen allerede har været. Dernæst er GPS’en ideel til de travle dage i marken, da den automatiske kileregulering og start/stop funktion, sikrer at systemet uden manuel indblanding, bl.a. styrer sprederens åbne- og lukkefunktioner.

»I lighed med de GPS systemer, der anvendes i bilindustrien, frigiver vi jævnligt ny og forbedret software til vores GPS app. Det foregår via Google Play og er helt gratis. Tablet’en er simpelthen en oplagt platform at udbyde GPS på, da den har internetadgang og opdaterer sig selv med ny software«, siger Michael Lond.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.