Samsons maskinhandel i regnskabsrekord

Leverer bedre efter fusionen med Gøma end forventet.

Med stor margin har Samsons maskinhandel, Samson Agrolize netop indsendt sit bedre regnskab nogensinde.

Overskuddet før skat lander på 25 mio. kr. mod et beskedent minus på få tusinde kroner året før.

Dengang var resultatet påvirket af en række engangsomkostninger til fusionen med naboen Gøma, der samtidig var en stor konkurrent indenfor handel med gyllevogne og gylleudstyr.

I regnskabsåret 2022/23 har den nye virksomhed fået sat sig – endda med et resultat, som var væsentligt over et forventet overskud på 15 til 20 millioner kroner ifølge ledelsesberetningen i årsregnskabet.

- Fusionen har styrket virksomhedens markedsposition i Danmark, samt medført en række positive synergier. De nævnte forhold er realiseret i et hurtigere tempo end først antaget, lyder det endvidere i regnskabet.

Samson Agrolize beskæftiger omkring 60 ansatte. For nylig blev Torben Larsen ansat som ny direktør for selskabet efter, at den hidtidige direktør, og tidligere Gøma-direktør, Søren Wistoft Jensen, valgte nye veje i sin karriere.

Ved siden af Samson Agrolize har Samson Group også svenske Samson Agrolize AB, der ikke konsolideres ind i den danske maskinhandel, men har samme ledelse.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.