Se det på et minut: Så afsluttes årets høst endeligt

En helt lille speicel niche af den danske høst klares først i løbet af vinteren og afsluttes op til marts.

Ja ja.

Overskriften er nok lige frisk. For hvad er årets høst egentlig. Da der åbnes op for høst af rør omkring de danske fjorde 1. december, så regner vi rørhøsten med til 2022-høsten. Og op til 1. marts har der været slutspurt, da reglerne siger, at høsten skal afsluttes på grund af fugleyngel 1. marts.

Vi kom forbi Roskilde Fjord, da fire mand fra Arresøgaard Maskinstation, inkl. indehaverne og brødrene Niels Carsten Jensen og Jens Christian Jensen, og  var ude og bjærge de sidste neg med den specialfremstillede rørhøster fra en jysk maskinfabrikant. Maskinen er udstyret med seks specialfremstillede dæk, der gør den i stand til at flyde på vand uden last og klare at køre på særdeles sumpede arealer.

Faste læsere af DM&E Magasinet kan læse meget mere om maskinen i den kommende udgave af magasinet.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.