Selvkørende Case IH peger ind i fremtiden
På Farm Progress Show i Iowa har Case IH netop præsenteret et nyt, selvkørende koncept, som antyder noget om fremtidens præcisionslandbrug.

Case IH har netop afsløret et selvkørende konceptkøretøj under Farm Progress Show i Iowa i USA. Konceptkøretøjet er en Case IH traktor uden kabine, der kan arbejde uden fører med en lang række forskellige redskaber.

»Mange steder i verden er det en konstant udfordring for vores kunder at finde kvalificeret arbejdskraft, Selv om vi i dag tilbyder automatisk styring og telematic på vores maskiner til fjernadministration af landbrugsmaskiner og medarbejdere, viser dette koncept, hvordan vores kunder og deres ansatte kan overvåge og styre maskinerne på afstand. Denne teknologi vil give større driftseffektivitet til opgaver som f.eks. jordbearbejdning, såning, sprøjtning og høst,« sagde Case IH’s Brand President Andreas Klauser under præsentationen.

»Det er meget spændende for os at udforske de muligheder, som denne teknologi kan give vores kunder. Vi ser frem til at få deres tilbagemeldinger om dette koncept,« sagde Andreas Klauser.

Baseret på Magnum

Case IH og CNH Industrials innovationsgruppe baserede konceptet på en eksisterende Case IH Magnum-traktor. Køretøjet har en fuld interaktiv brugerflade, der giver mulighed for overvågning af programmerede opgaver. Systemet registrerer automatisk redskabsbredde og kortlægger de mest effektive ruter afhængigt af terræn, forhindringer og andre maskiner, der anvendes i samme mark. Føreren kan på afstand overvåge alt via en bærbar computer eller tablet.

Ved hjælp af radar, lidar (står for light imaging, detection and ranging) og indbyggede videokameraer kan køretøjet registrere forhindringer, og det vil standse af sig selv, indtil føreren tildeler en ny rute. Maskinopgaver kan desuden ændres i realtid via en fjernstyret brugerflade eller automatiske vejrvarsler.

Førerløse maskiner på messeMaskiner Tirsdag 16. august 2016 · 10:46

»En person kan overvåge flere maskiners aktiviteter via en brugerflade, samtidig med at han klarer andre opgaver eller endda betjener et andet køretøj,« siger AFS Global Product Marketing Manager, Rob Zemenchik.

Flere selvkørende traktorer kan arbejde sammen som en gruppe i en mark eller samtidigt i flere grupper. Eksempelvis kan den ene traktor trække en plov fulgt af en anden, der trækker en såmaskine.

Også mejetærskere

Selv om det selvkørende køretøj for øjeblikket kun er et koncept, sagde Zemenchik, at teknologien også kunne fungere lige så godt i en standardtraktor med kabine. I så tilfælde kan køretøjet benytte realtidsvejr- og satellitdata til rettidig brug af f.eks. gødning og sprøjtemidler.

»Hvis det f.eks. begynder at regne i en mark, standser traktoren automatisk og bevæger sig over til en anden mark med tørvejr, forudsat der er adgang til den pågældende mark via private veje,« siger han.

Selv om det selvkørende koncept køretøj er udviklet som en traktor uden kabine, kan mejetærskere eller andre maskiner ifølge Case IH arbejde med samme teknologi.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.