Stor maskinforretning blødte sammen med kunderne

Case IH og New Holland-forhandleren Johannes Mertz blev hårdt ramt af landbrugets tørkeår, lyder det i regnskabsmeddelelse.

2018 blev i den grad et svært år hos en af landets største maskinforretninger Johannes Mertz A/S.

Maskinforretningen med hovedsæde i Maribo oplyser i en pressemeddelelse, at den ekstraordinære tørke sidste år ”i den grad reducerede kundernes efterspørgsel efter nye maskiner”.

Johannes Mertz, der har et større dækningsområde på Lolland-Falster, Midt- og Sydsjælland samt Bornholm, skriver selv i pressemeddelelsen om årets resultat, at selskabet heldgivis er robust nok til i et usædvanligt år at ”bløde” sammen med kunderne i landbruget.

Det oplyses, at resultatet efter skat lander på et minus på 5,7 mio. kr. i perioden fra 1. marts 2018 og et år frem mod et overskud på 1,7 mio. kr. i den tilsvarende regnskabsperiode året før.

Direktør Christian Holst slår fast, at resultatet ikke kan betegnes som tilfresstillende. Midt i malurten ser han dog positivt ind i fremtiden, hvor han forventer, at maskinforretningen får resultatet tilbage på plussiden og op på et fornuftigt resultat. 

"Selv om antallet af landbrugskunder er faldende, får Mertz hele tiden nye kunder, specielt på Sjælland. Vi er meget glade for, at kundeporteføljen på den måde vokser og oplever også, at salget af traktorer nu igen er stigende. Lige nu fylder forberedelserne til den kommende høstsæson meget hos både os og vores kunder, og vi skal bl.a. om få uger levere 16 nye og brugte mejetærskere fra New Holland og Case IH fra afdelingerne i henholdsvis Maribo og Faxe. Så aktivitetsniveauet er højt", siger Christian Holst.

For at tilpasse forretningen har Johannes Mertz i øverigt udskilt maskinaktiviteterne indenfor skov- og have/park i et særskilt selskab Mertz Skov & Have med afdelinger i Nykøbing F, Nakskov og Faxe. Samtidig er alle aktiviteter med brugte maskiner flyttet fra Nykøbing F. til afdelingerne i Maribo, Faxe og Ringsted, oplyses det.

Mens Johannes Mertz i regnskabsåret 2017/18 i snit beskæftigede 82 medarbejdere ligger antallet efter ændringerne på 67 ansatte.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.