Stortest: Løfter de syv teleskoplæssere det, de skal?

Resultater fra kommende stortest viser, at alle syv maskiner som minimum løfter, hvad producenterne lover - og flere også væsentlig mere.

Er du i tvivl om, hvilken teleskoplæsser du skal vælge til bedriften?

Så kan der måske være hjælp at hente i den nyeste udgave af magasinet TraktorTech, som udkommer 1. februar.

Her offentliggør magasinet resultaterne af en intensiv stortest af i alt syv teleskoplæssere fra lige så mange mærker.

Testen fandt sted på dansk grund tilbage i efteråret 2021, og her har testpiloter kørt med maskinerne i en lang række arbejdssituationer samt lavet målinger af maskinerne i samarbejde med Eurofins Expert Services.

Løfter 30 pct. mere

Som søsterblad til TraktorTech har LandbrugsAvisen fået lov til at se nogle af resultaterne fra testen, og de afslører bl.a., at samtlige maskiner lever op til den løftekraft, som producenterne bag lover.

JCBs 542-70 løfter næsten præcis, hvad producenterne lover, 4.200 kg.

Resten af feltet løfter endnu mere i forhold til specifikationerne - mellem 20 og 30 pct., hvilket er ret markant.

Stor forskel i hastighed

Testen viser også, at der er pæn forskel på, hvor hurtige teleskoplæsserne er i de hydrauliske funktioner.

Mellem feltets hurtigste (Merlo) og langsomste (Claas) er der 9,8 sekunders forskel på en arbejdscyklus.

Alle maskinerne er udstyret med hydrostatiske transmissioner på nær én, som har en ren powershift-transmission samt endnu en, der er en kombination af begge.

Og for at få en idé om effektiviteten i transmissionerne har de syv kandidater alle kørt en 17 kilometer lang og kuperet transportrute med en 12,6 ton tiptrailer på slæb.

Ikke overraskende er der også forskel på maskinerne her. Fire minutter er der mellem hurtigste og langsomste gennemkørsel.

Ind og ud mange gange

Der er i alt 1.000 point at opnå for hver maskine, og de mange point er delt op i to kategorier:

Point i forhold til forskellige målinger, og point givet af chaufførerne under praktisk kørsel.

Testpiloterne har bl.a. set på, hvor let det er stige ind og ud af maskinerne, og her skiller særlig to mærker sig ud på fornem vis, idet de har et specielt indhak i kabinegulvet.

Manitou og Kramer viser vejen på det punkt.

 

Vil du læse mere og mangler TraktorTech?

LandbrugsMediernes traktormagasin TraktorTech kan du købe i udvalgte kiosker og tankstationer rundt omkring i Danmark. Det er dog lettere at få fat i magasinet, hvis du er fast abonnent og får leveret det pr. bud. Se dine muligheder i LandbrugsMediernes egen online butik.

Faktaboks

Syv teleskoplæssere testet i flere uger

  • Magasinet TraktorTech er på nippet til at offentliggøre resultaterne af en stortest af syv teleskoplæssere. Det sker, når næste udgave af magasinet udkommer 1. februar.
  • I testen, der har fundet sted på dansk grund, har magasinet i samarbejde med udenlandske medier testet modeller i segmentet omkring fire ton løftekraft og syv meters løftehøjde. Gennem flere uger har chauffører kørt med maskinerne i en lang række forskellige opgaver, ligesom alle maskinerne også har været gennem en transporttest med en 12,6 ton tipvogn. Foruden de praktiske test har holdet bag også lavet målinger af f.eks. venderadius, lydniveau og udsyn - og man har også målt, om maskinerne nu løfter det, producenterne lover. LandbrugsAvisen har fået lov til at bringe nogle af resultaterne.

Deltagere i testen:

  • Bobcat TL43.80 HF
  • Claas Scorpion 741 Varipower
  • JCB 542-70 AgriXtra
  • Kramer KT 407
  • Manitou MLT 741-140 V+
  • Merlo TF42.7 TTCS-145-CVTronic
  • New Holland TH7.42 Elite

 3 detaljer fra testen:

  1. Løftekraft: Alle maskiner løfter det, producenterne lover, og alle på nær én løfter 20-30 pct. mere.
  2. Hurtighed: Der er næsten 10 sekunders forskel på en arbejdscyklus med testens hurtigste og langsomste teleskoplæsser.
  3. Tidsforbrug: Alle maskiner har gennemkørt samme kuperede transportrute. Der er fire minutters forskel mellem testens hurtigste og langsomste maskine. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.