Stortraktor fik såmaskinen på skuldrene

Spændende indsigt i arbejdet med maskinerne hos britisk planteavler i næste TraktorTech.

At få såmaskine-bredder til at matche andre redskaber er altid et hovedbrud værdigt.

Da AC Stubbs and Sons fra Lincolnshire i det nordøstlige England byttede en 24 meter sprøjte til en 36 meter Bateman RB35, vidste Mark Stubbs godt, at han var nødt til at gøre noget ved sin otte meters Väderstad Rapid, fremgår det af historien fra Profi, som TraktorTech bringer som en del af vores samarbejde med det internatioale teknikmedie. 

»En ni meters såmaskine så ud til at fungere bedst, men hvis vi blot udvidede bredden på den eksisterende såmaskine, så ville det ikke fungere på grund af designet af pakkehjulene«, forklarer han.

»Så vi besluttede at gentænke hele designet«.

Første skridt var at få skabt den ekstra bredde i form af et par ekstra ydre sektioner, som den lokale forhandler Boccasion lavede ud fra en udtjent fire meters brugt Rapid.

Efter svejsningen blev den ni meter, men der skulle også justeres, da den jo oprindeligt ikke var designet til lige så mange udløb af frø – og så blev afstanden mellem skærene udvidet fra 12,5 til 14 cm, lyder forklaringen i den store historie i det kommende TraktorTech, der udkommer omkring 1. februar.

Mark Stubbs driver et landbrug på ca. 700 hektar og har med egne ord noget ekstra kapacitet med største trækdyr på over 500 hk i form af en Versatile.
Projektet med at få en velfungerende enhed på ni meter tog i alt den teknikinteresserede landmand og mekanikere 500 timer.

Mangler du TraktorTech?

I næste uge udkommer det nye TraktorTech. Her kan du bl.a. læse meget mere om ovenstående historie - og ikke mindst pløje der igennem en af det mest omfattende tests af teleskoplæssere i Europa i år. Testen er foretaget på dansk grund tidligere på efteråret.

TraktorTech køber du i kiosker og på tankstationer landet rundt - men du kan også få det fast leveret som abonnent. Se mere på via vores butik på landbrugsmedierne.dk

 

Faktaboks

Læs også i TraktorTechI den nye udgave af LandbrugsMediernes eget traktormagasin kommer du også til at læse en 26 sider lang test af syv forskellige teleskoplæssere.

Sammen med flere udenlandske medier har vi over flere uger testet maskinerne på dansk grund.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.