Tre mærker puster hinanden i nakken som bedste frontlæssertraktor

John Deere, Valtra og Massey Ferguson ligger tæt i dysten om den bedste frontlæssertraktor, viser test fra magasinet TraktorTech.

For nylig publicerede magasinet TraktorTech en stortest af syv forskellige allround-traktorer i segmentet omkring 120 hestekræfter. Mens Claas vinder testen samlet set, så er der mange nuancer, og traktorerne i feltet har hver sine områder, hvor de klarer sig bedre end konkurrenterne.

Et af de mere markante punkter er, hvordan traktorerne klarer sig med i frontlæsser-arbejde, og her er det John Deere 6120M, Valtra G115 Active og Massey Ferguson MF 5712S, der samlet set klarer sig bedst af feltet, viser testen. 

Når det gælder hastighed og præcision ligger John Deere i førertrøjen. Traktoren arbejder hurtig i hydraulikken, er præcis og sensitiv i joysticket, og man kan også justere flow og ventilernes åbning, hvis man ønsker den lidt mindre følsom. 

Joysticket har en god sikkerhedsfunktion, og du kan også betjene vendegearet på det. Desværre er udsynet ned til låsepindene ikke særlig godt, men det er også et af de eneste minusser på den grøn-gule traktor, fastslår testen, der er lavet af magasiner fra Holland, Norge, Finland og så altså TraktorTech i Danmark.
 
Deere følges til døren af Massey. De er lidt forskellige, men mikroskopisk tæt fra hinanden i den samlede oplevelse. MF 5712S gør et super godt stykke arbejde og får et ekstra plus, fordi du let kan koble ud blot ved at løfte vendegearet, men der mangler et tagvindue (kan fås som ekstraudstyr) for at opnå tilpas udsyn opad.

Også Valtra G gør det godt i frontlæsserkategorien med et velfungerende vendegear, præcis og hurtig bevægelse af frontlæsseren og en meget letbetjent redskabslås.

Denne del af testen viser også mange små detaljer om hver traktor, lyder det fra testkørerne.

For eksempel er New Hollands T5.120 DC lidt ubehagelig at arbejde med på grund af et lavt tip-punkt. Claas Arion 440 CIS Hexashift klarer sig okay, men betjeningsmæssigt er der ret stor responstid, fra du bevæger joysticket, til frontlæsseren begynder at bevæge sig.

Hvad angår Zetor Forterra 120 HSX, er traktoren faktisk meget velafbalanceret med hensyn til kraft, hydraulik og tippunkt. Den føles dejlig sikker selv med en stor skovl i grusgraven. Den ret simple mekaniske transmission med blot tre powershift-gear trækker dog lidt ned i den samlede oplevelse. Til gengæld er prisen på traktoren i den lave ende.

McCormick X6.420 Power Plus er den eneste i testen med et mekanisk joystick til at betjene frontlæsseren med. Den føles lidt langsom i hydraulikken, så mens traktoren fungerer fint, reducerer disse to ting mængden af point i den praktiske læsse-kategori, afslører testen. Traktoren er til gengæld ekstrem simpel og let at køre.

Du kan læse 1 del af den store test, som strækker sig over 20 sider, i det nye nummer af TraktorTech. 2. del af testen kommer i næste udgave. Tegn abonnement på magasinet på LandbrugsMediernes Fælleslogin - eller på tlf. 33 39 47 90. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.