Tysk redskabskæmpe ser højtflyvende 2019 trods flere sten i skoen
Amazone satte ny omsætningsrekord i 2018 og ser muligheder for mere i år.

Der er en gennemgribende trend i årets regnskaber.

De store maskinproducenter både på traktor- og redskabssiden formår trods smalle tider hos mange landmænd på hovedmarkeder i Europa at drive nye omsætningsrekorder ud af 2018.

Den store tyske redskabsproducent Amazone er ingen undtagelse.

En af årsagerne er, at producenter som Amazone fordeler deres salg på en lang række markeder verden rundt – ligesom de store producenter kontinuerligt vokser sig større med mindre og større tilkøb. For Amazone drejer det sig bl.a. om tilkøbet af plovproducenten Vogel & Noot.

I tørre tal voksede Amazones omsætning med fem procent til ny rekord på 3.589 mio. kr. i 2018.

Uden at nævne nyt rekordår – som Amazone har haft de i de foregående to år – så ser topledelsen omsætningen på et nyt højt niveau i 2019, selvom der også meldes om sten i skoene.

”I princippet er investeringsklimaet i landbruget godt på trods af, at resultaterne for en række landbrug i det centrale Europa er præget af sidste års tørke-situation”, lyder det fra direktørerne Christian og Justus Dreyer i en pressemeddelelse fra Amazone.

Amazone-folkene er dog usikre overfor betydningen af handelskonflikter, oplyser det med tanke på de rørte vande i handelsrelationerne mellem bl.a. USA, Kina og EU.

”På nogle eksportmarkeder er det for tiden svært at vurdere, hvad det kommer til at betyde”, siger de.

Amazone beskæftiger i øjeblikket 1.900 ansatte. Den tyske virksomheden oplyser ikke bundlinjen.    

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.