Ugens maskine: Fem ting du bør vide om Väderstad Tempo L
En verdensrekordholder, den nye rækkesåmaskine Väderstad Tempo L, har haft officiel dansk debut.

Den blev ganske vist ikke demonstreret i marken, men der var alligevel stor opmærksomhed omkring Väderstads nye Tempo L, da den var udstillet under Semler Agros og Väderstads markdemo’er i denne uge.

Väderstad Tempo L er en ny generation bugseret rækkesåmaskine, der er bygget til høje hastigheder på 15-18 km/t og lidt til. Den præsterer ifølge Väderstad under alle forhold, direkte såning, minimal eller konventionel jordbearbejdning.

Hver fredag samler vi op på en af de nye traktorer eller maskiner, som vi har omtalt i nyhedsstrømmen for nylig. Denne fredag serverer vi her fem ting, der er værd at vide om den svenske Väderstad Tempo L:

1. Stor kapacitet
Tempo L er en bugseret, højhastigheds rækkesåmaskine med stor kapacitet, tilgængelig med 12 eller 16 rækkeenheder. Dens kapacitet i hektar sammenlignes ofte med traditionelle såmaskiner, som er dobbelt så store.

2. Op til 350 kg gødning/ha ved 15 km/t
Svenskeren er udstyret med en 5.000 liter gødningskasse og anvender et effektivt doseringssystem kaldet Fenix III. Doseringskapaciteten for gødning er op til 350 kg/ha med en hastighed på 15 km/t. For at tilpasse gødningsmængden efter de skiftende markforhold kan gødningen doseres med variabel tildeling.

3. Hydraulisk vingetryk
Maskinen er forsynet med hydraulisk vingetryk, som overfører vægten fra maskinens inderste sektioner til de yderste vinger. Resultatet er, at den følger de forskellige uregelmæssigheder i marken og dermed sikrer en ensartet fremspiring.

4. Transporthjul kan justeres til at køre mellem sårækkerne
For at tilpasse transporthjulene til rækkeafstanden er Tempo L monteret med en teleskophjulaksel, som kan justeres fra kabinen. Afhængig af rækkeafstanden kan transporthjulene således justeres til at køre mellem sårækkerne. Under transport kan hjulakslen indstilles til en transportbredde på tre meter.

5.  Verdensrekordholder
Majssåmaskinen satte i foråret verdensrekord med flest såede hektar inden for 24 timer. Helt nøjagtigt 502,05 hektar blev det til med en gennemsnitshastighed på over 20 km/t. Event’en fandt sted på gården Ágoston Puszta uden for byen Enying i Ungarn. Tempoen blev trukket af en Case IH Magnum CVX 380. I løbet af de 24 timer blev to marker tilsået med to forskellige typer majs. Sammen med majsen blev der placeret gødning og mikrogranulat.

Og sluttelig et argument fra sælgerens side, Semler Agro:

»Med Tempo L viser vi, at det nu er blevet muligt at kombinere tempo og præcision i såningen. Det giver mulighed for at få en endnu højere kapacitet med den samme maskine«, siger Lars Frederik Henningsen, Semler Agro.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.