Valtra sætter tal på brændstofsbesparelse med nyt værktøj

Nyt værktøj kaldes ValtraCoach og kan fortælle traktorføreren, hvordan man konkret kan sænke brændstofforbruget.

Valtra melder nu til kamp mod dyre tomgangstimer, som sluger brændstof.

Ifølge traktorproducenten kan et nyt værktøj i form af en app fortælle traktorføreren, hvordan man kan køre mere brændstoføknomisk ved eksempelvis at skære ned på tomgangstiden.

Ifølge en pressemeddelelse fra Valtra har traktorproducenten nu nogle første undersøgelser, der skulle vise, at hvis en traktorfører kører 5,2 timer om dagen, så kan der spares 330 liter brændstof på årsplan, hvis traktorpiloten får sænket tomgangstiden med 12 procent.

Systemet fungerer ved, at appen bruger data fra Valtras telemetri-system og analyserer, om de bruger mere brændstof end nødvendigt i forhold til totalbilledet af data. Er der mulighed for at ændre kørestilen og spare på brændstoffet, så får traktorpiloten feedback til at ændre kørestilen.  

Den nye værktøj blev fremvist under årets Agritechnica og forventes at være til salg i 2024.

Emneord Agritechnica 2023

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.