Michelin vil selv regulere dæktryk i sine dæk

Michelin vil ikke kun sælge dæk. Der skal tænkes mere i komplette løsninger til landbruget, og derfor arbejder virksomheden på en ny løsning til at regulere dæktrykket med under kørsel.

»Michelin har opkøbt to virksomheder, der er specialister på området. Virksomhederne fortsætter indtil videre med egne navne, men det er klart, at vi kommer til at trække på deres viden til det nye dæktrykssystem«, fortæller Åge Boller fra Michelin.

Systemet, der blev vist første gang sidste år på Agritechnica, skal fintunes lidt med hensyn til designet, men ellers skulle det være klart i løbet af 2018.

Det er især Michelins nye EvoBib dækserie, der kommer til at nyde godt af systemet.

Dækket har ved højt tryk en række fordele på landevejen så som mindre slidtage, mens det ved lavt dæktryk i marken flader mere ud og giver bedre trækkraft takket være et ekstra sæt ribber på dækket, som kommer i kontakt med jorden.

Ifølge Åge Boller vil det være realistisk, at et dæk kan gå fra 2,0 til 0,7 bar på godt halvandet minut, men:

»Det er svært at sige nøjagtigt, for hastigheden afhænger rigtig meget af dækkets litervolumen«, understreger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.