Sen såning hæmmer angreb af knækkefodsyge i vintersæd

Sidste år oplevede flere landmænd, at deres vinterhvede nødmodnede eller gik i leje som følge af kraftige angreb af knækkefodsyge. Det er dog sjældent nødvendigt at bekæmpe knækkefodsyge i vintersæd.

Behovet for bekæmpelse vurderes ikke at være så højt i år, da sen såning hæmmer knækkefodsyge. Samtidig er bekæmpelsestærsklen i vinterhvede og triticale høj. Det vil sige, at mere end 35 procent af planterne skal have angrebne hovedskud. Før angrebet tæller med, skal det have bredt sig til andet-yderste skedeblad.

Bekæmpelse af knækkefodsyge skal ske senest i vækststadium 32. Følgende midler har effekt mod knækkefodsyge: Bell, Ceando, Flexity, Proline, Proline Xpert og Stereo. Der opnås kun moderat effekt med alle løsninger selv ved brug af høje doser.

Knækkefodsyge kan overleve i op til tre år på planterester af korn. Angreb ses derfor i marker, hvor der er dyrket vintersæd inden for de seneste to år.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.