Hvidtfeldt: Fakta viser, at frygt for grundvand er overdrevet

Ny rapport om nedsivning af sprøjtemidler dokumenterer, at landbrugets kemi ved korrekt brug ikke er til fare for grundvandet, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer Lars Hvidtfeldt.

»Jeg siger som Miljøstyrelsen, at intet nyt er godt nyt. Det er vi rigtig glade for, for så er det ikke kun landmændene, der med ro i sjælen kan anvende godkendte plantebeskyttelsesmidler. Det er også et signal til samfundet om, at landbrugets kemi ikke er til fare vor vores grundvand.«

Sådan siger viceformand i Landbrug & Fødevarer Lars Hvidtfeldt i en kommentar til en ny årsrapport om nedsivning af sprøjtemidler.

Stærkt varslingssystem

Den såkaldte VAP-rapport med resultaterne fra varslingssystemet for pesticider giver ikke Miljøstyrelsen anledning til at stramme op eller ændre i de nuværende godkendelser af sprøjtemidler.

Det er godt nyt, og grundlæggende er varslingssystemet af uvurderlig værdi, mener Lars Hvidtfeldt.

»Varslingssystemet har endnu engang vist sit værd. Det er et meget stærkt system, som fortjener stor anerkendelse.«

Vink til bekymrede politikere

Årets VAP-rapport konkluderer ligesom sidste år, at landbrugets brug af pesticider ikke er et problem for grundvandet, så længe de anvendes korrekt.

Det bør vandværker og politikere skrive sig bag øret, mener Lars Hvidtfeldt.

»Rapporten er et vink med en vognstang til vores vandværker og politikere om, at de har en overdrevet bekymring for vores grundvand. Og om, at de bør fare med lempe, når de overvejer at indføre hårde restriktioner, der griber ind i landmændenes råderet over deres jord, og som risikerer at påføre vandforbrugerne million-udgifter,« siger Lars Hvidtfeldt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.