Peter efter hæder for økoafsætning: Det handler om maddannelse

Fra muld til mund’ er ikke kun et motto, men en bæredygtig måde at dreje møllehjulet på til inspiration for andre, lød det, da Peter Mejnertsen fik hæderspris.

Kasper og Peter Mejnertsen, der er kåret som Fremtidens Landmand i kategorien afsætning, har knapt fået armene ned, da LandbrugsAvisen kommer forbi dagen efter, at Peter Mejnertsen er blevet hædret med klapsalver i Skuespilhuset. Ikke fordi han er den store skuespiller, men fordi han har fået årets økopris fra Økologisk Landsforening for at knokle løs for at formidle værdien af økologiske råvarer.

- Vi bruger meget tid på at formidle økologi og inspirere folk. Jeg kalder det maddannelse, siger Peter Mejnertsen.

Virksomheder kommer på besøg på Viskingegården og Peter Mejnertsen kommer hyppigt ud til virksomhederne for at snakke om økologi.

- Jeg synes jo, det er enormt spændende at fortælle om alle de processer, der er på vejen fra muld til mund, og jeg bruger meget tid på at formidle det. Og når de hører om det ude i restauranter og kantiner, får de en holdning til råvarerne, siger han.

Husker bløde værdier

Cirka 70 procent af Mejnerts omsætning går til food-service segmentet, hvor det er vigtigt at gøre opmærksom på sig selv.

- Hvis vi skal sælge vores produkter, skal vi inspirere dem ude i køkkenerne. Det er meget mere end en vare, det er også bløde værdier, der tæller, forklarer han.

Fremtidens Landmand

  • Med det årlige initiativ FremtidensLandmand ønsker vi at inspirere ved hylde nogle af de mange landmænd rundt om i landet, som tænker i nye, stærke forretningsmodeller og som arbejder målrettet med bæredygtighed, teknologi og/eller afsætning.
  • Vi følger de tre vindere af FremtidensLandmand løbende et år efter kåringen.
  • FremtidensLandmand er sponsoreret af Bridgestone, Jyske Bank, SAGRO, Yara og Agromek.

tent...

Økologiske værdier

Peter Mejnertsen fik følgende skudsmål med fra Mona Carøe, forperson for Udvalget for professionelle køkkener i Økologisk Landsforening ved prisoverrækkelsen:

- Vi har valgt, at du skal modtage Økoprisen, fordi du insisterer på, at økologien er en selvfølgelighed. Du er en ildsjæl, som med omtanke og kvalitet forener de økologiske værdier med det økologiske måltid.

Læs også

Kasper narrer fritfluerne – sår vårhveden nu

Video: Vi vil levere biodiversitet og grøn profil til vores kunder

Se videoen her

Faktaboks

Mejnerts Mølle og Mejnerts Landbrug

  • 1.300 hektar økologisk planteavl med korn, markfrø, kartofler, raps
  • Ejere: Niels Mejnertsen (far), Kasper Mejnertsen og Peter Mejnertsen, ejer hver 1/3
  • 12 ansatte inkl. ejerleder
  • Kasper Mejnertsen er 33 år, agrarøkonom, gift med Emilie og har børnene Jeppe på 6, Freja på 5 og Søs på 3 år
  • Peter Mejnertsen er 32 år, uddannet landbrugsassistent og markedsføringsøkonom. Gift med Pernille og har børnene William på 5, Emmelie på 3 og Ella på 0

Emneord

Video; Fremtidens Landmand 2023