Video: Opskrift på 12-13 ton hvede pr. hektar
Mød planteavlskonsulent Troels Toft i magasinet Marks konkurrence om at blive Innovationsmester i Hvededyrkning 2017. Han fortæller i videoen, at han vækstreguleret sine hvedeparceller to gange og at han vil bekæmpe svampesygdomme i fire gange.

Troels Toft har skiftet job fra at være chefkonsulent hos Patriotisk Selskab til at være Sektordirektør for PlanteInnovation hos Seges. I videoen fortæller han, hvordan han vil dyste med de øvrige fem eksperter, som DLG har udfordret til en dyst om at blive Innovationsmester i Hvededyrkning 2017.

Frem til høst skal de seks deltagere i konkurrencen pleje hveden efter alle kunstens regler og dyste om at opnå det bedste resultat på bundlinjen. Vinderen er den, der får det bedste nettomerudbytte pr. hektar.

Troels Toft fortælle, at han regner med at høste 12-13 ton hvede pr. hektar i sine parceller på Sejet Planteforædlig. Han har tildelt i alt 235 kg N pr. hektar til sin Benchmark hvede. Som den eneste deltager i konkurrencen har han vækstreguleret hveden to gange, ligesom han også er den eneste der har planer om at sprøjte hveden fire gange mod svampesygdomme. Du kan høre hans argumenter for den valgte strategi i videoen.

LÆS MERE I MAGASINET MARK

Magasinet Mark følger de seks konkurrencedeltageres dispositioner helt frem til høst, hvor vinderen af konkurrencen kåres. På DLG Innovation 21. og 22. juni kan du se parcellerne og diskutere dyrkningsstrategi med de seks deltagere i konkurrencen.

Video: Hvedekampen - tredje blad skal beskyttes mod septoriaMark 10. maj · 09:57

Deltagerne er:

  • Troels Toft, Seges
  • Finn Olsen, Sønderjysk Landboforening
  • Jacob Møller, LandboNord
  • Lars Skovgaard Larsen, Vkst
  • Anders Green, DLG
  • Carsten Fabricius, LMO.

Ud over de månedlige artikler fra konkurrencen i magasinet Mark kan du følge de seks deltagere, som på skift hver uge vil lægge en video ud på www.markplus.dk.

Her fortæller de om aktuelle faglige emner i hvedemarker i de områder, de arbejder i som planteavlskonsulenter. Alt sammen for at højne fagligheden og sætte fokus på hvededyrkningen i Danmark.

Redigeret kl. 14.12: Ved en fejl stod der tidligere 11-12 ton i overskriften. Det er rettet til 12-13 ton.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.