Betalt indhold af Bayer Crop Science

Video: Raps på tværs - potentialet er i top

Rundt omkring i landet står der mange flotte, men også forskellige rapsmarker. Vi har besøgt fem dygtige landmænd og driftsledere på tværs af Danmark og Sverige for at få en status på deres vinterraps før vinteren samt et indblik i, hvordan de hver især griber rapsdyrkningen an

Da vi kom ud til de fem steder, blev vi mødt af flotte rapsmarker, men det var samtidig marker med meget stor variation imellem dem. Det især blev tydeligt, da vi prøvede at sætte tal på dem med en række registreringer, vi udførte i marken. De registreringer kan ses i tabellen nedenfor.


Tabel: Registreringer udført i forbindelse med besøg ultimo november-primo december 2021

Status på de fem rapsmarker er, at potentialet helt sikkert er intakt og i top hos dem alle. I løbet af foråret vender vi tilbage for at følge, hvordan landmændene tilpasser deres strategi ud fra udgangspunktet og selvfølgelig også til de udfordringer og muligheder, som nok skal opstå i løbet af sæsonen. Vi vil også fortsat løbende prøve at sætte tal på, hvordan markerne udvikler sig til og med høst, hvor vi til sidst gør udbyttet op. 
Sponsoreret Bayer Crop Science
Rodhals bredde fra Sebastian, Agro-Alliancen

Mød de fem landmænd og driftsledere i videoerne nedenfor og hør mere om, hvordan de har etableret deres raps og hvilke behandlinger, de har givet den i efteråret.

Ulf, Malmø og Andreas, Køge 

Omsætning af snittet halm har holdt rapsen lidt tilbage hos Ulf, mens biogasgylle og lavt plantetal har givet monster planter hos Andreas.

Dennis, Dronninglund

Tidligt såning har givet medvind i Vendsyssel, selv uden så meget startgødning.

Torben, Sønderborg

Der findes kraftig raps, og så er der Torbens Leis raps. Tidlig såning, gylle og godt håndværk har givet enorm biomasse her.

Sebastian, Kværndrup

Godt håndværk og stor bevidsthed om markens behov har givet Agro-Alliancens raps ved Egeskov en rigtig god start.

Emneord

sponsoreret , Bayer Crop Science , Bayer , rapsmarker , vinterraps , rapsdyrkning

Fra samme annoncør

Forsiden lige nu