Fodertilsætning til so og smågrise øger laktation og fravænningsvægt

Irsk forsøg med foderadditiv med indhold af oregano-olier viser lovende resultater i forhold til udfasning af zink.

Tildeling af foderadditivet Orego-Stim øger og understøtter soens laktation, ligesom smågrisenes fravænningsvægt bliver markant højere i forhold til smågrise, der får foder tilsat zinkoxid.

Det viser et forsøg i Irland udført for nylig af en irsk foderleverandør, Kiernan Milling, på en kommerciel bedrift, skriver netmediet The Pigsite.

Orego-Stim er et pulverprodukt og produceres af firmaet Anpario. Pulveret indeholder essentielle olier fra oregano.

I forsøget fik en gruppe søer daglig tildelt en topdressing af Orego-Stim. Denne gruppe opnåede samme score for "body condition" igennem laktationsperioden som en kontrolgruppe, men tabte sig 10 kg mindre.

En gruppe af smågrise, som fik tildelt Orego-Stim, opnåede en øget vægt på 0,49 kg pr. gris fra fødsel til fravænning i forhold til kontrolgruppen. Desuden var dødeligheden på grund af diarre eller sult før fravænning mindre for smågrisene, der fik tildelt Orego-Stim. 

Den højere fravænningsvægt for Orego-Stim grisene betyder, at de vil kunne nå slagtesvægten fem dage før end normalt.

Emneord Zinkfri

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.