Landmand fik 180.000 kr. pr. hektar i erstatning

Landboretskonsulent i Agri Nord mener, at de landmænd, der bliver ramt af Skanderborg Kommunes drikkevandsindsats, skal kompenseres med mere end 60-65.000 kr. pr. hektar for landbrugsjord i drift.

I Skanderborg Kommune har politikerne onsdag aften vedtaget rammer for drikkevandsindsatsen, men byrådspolitikerne er uenige om erstatningsniveauet.

Forvaltningen har talt om et niveau på 60-65.000 kr. pr. hektar, som erstatning for at lade sprøjten stå i maskinhallen. Det er for lidt, mener to byrådsmedlemmer fra Venstre.

Venstre-byrådsmedlemmet Claus Bloch henviser til kompensationer i Aalborg Kommune på over 100.000 kr. pr. hektar.

Det beløb nikker Hans Ole Kristensen, Agri Nord, genkendende til. Han har som landboretskonsulent kørt nogle af de sager, der henvises til fra Aalborg Kommune.

Første del af konkursramt storlandbrug solgtSvin · Økonomi 25. maj · 07:32

”Vi har været i gang med de her sager i en periode på fem år, og jeg kan sagtens bekræfte, at vi har været oppe i et niveau på 100-120.000 kr. pr. hektar i kompensation, og i et tilfælde har vi også været oppe på 180.000 kr. pr. hektar for god landbrugsjord,” siger Hans Ole Kristensen til Landbrugsavisen.dk.

Han kender til op mod 70 sager i Aalborg Kommune, og der har landmændene - for almindelig, dyrket landbrugsjord -typisk fået erstatninger i et leje mellem 100-120.000 kr. pr. hektar.

Ved eksempelvis engarealer er erstatningen mindre. I Aalborg Kommune har man taksationspraksis, hvor prisen for henlagt jord ligger på 50.000 kr. pr. hektar, og derfor kan Agri Nord-rådgiveren sagtens forstå, at Claus Blochs undrer sig over, at forvaltningen i Skanderborg Kommune har opereret med beløb på omkring 60-65.000 kr. pr. hektar.

Han kan ikke forestille sig, at jorden i Skanderborg Kommune skulle være så meget dårligere, end den er i Aalborg Kommune, og han er derfor enig med Claus Bloch i, at erstatningen skal ligge i lejet mellem 100-120.000 kr. for dyrket landbrugsjord.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Hvem var administrerende direktør i Arla, da fusionen med MD Foods blev gennemført i 2000?

  • Åke Hantoft

  • Åke Altmodig

  • Anders Modig

  • Åke Modig

Det var rigtigt

Det var forkert