Lolland-Falster skyder frøhøsten i gang

Guldborgsund I/S på Falster høstede i dag 47 hektar bakkesvingel. Et fornuftigt udbytte, lyder første skudsmål.

Så er årets danske frøhøst skudt i gang.

I dag tog Guldborgsund I/S, der er et samarbejde mellem Vennerslund og Wilhelmsdal,  hul på høsten af  47 hektar bakkesvingel af sorten Triana.

Marken blev skårlagt onsdag i sidste uge.

"Normalt høster vi bakkesvingel på roden, men den er jo spildsom, og derfor valgte vi skårlægning, og det er jeg glad for efter det blæsevejr vi havde i går," fortæller konsulent Bo Nymand, DLF Trifolium.

Høsten sker med to Claas -mejetærskere, en model 540 rystermaskine og en model 600 rotormaskine med bæltepickup.

"Der var 2,4 kg i prøvespanden, og det er ret godt. Det er store, tunge frø, og jeg vil betegne udbyttet som fornuftigt," siger Bo Nymand med et grin, der afslører stor tilfredshed.

 Vandprocenten i den høstede vare er målt til otte.

Guldborgsund I/S med i alt 1.012 hektar dyrker af frø- og kløvergræsser også engrapgræs af sorten Oxford, strandsvingel af sorten Starlet og hvidkløver af sorten Rivendel. En del af engrapgræsset er skårlagt i forbindelse med forsøg med skårlægningstidspunkter, og resten af marken lægges ned i morgen onsdag, oplyser Bo Nymand.

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjendsidiges årlige konkurrence "Skyd høsten".

Læs mere om konkurrencen her. 

På Lolland-Falster er der også meldinger om, at en-to marker med engrapgræs er høstet, eller at høsten skydes i gang i dag.

Avlsleder Birthe Kjærsgaard, DLF-Trifolium, oplyser, at øst for Storebælt er skønsmæssigt 10-20 pct. af engrapgræsset skårlagt. Skårlægningen af bakkesvingel er fremskreden, og også i engsvingel og hundegræs er skårlægningen i gang, mens strandsvingel ventes at komme i gang i weekenden.  I hvidkløver er bestøvningen gennemført, og skårlægning ventes at ske sidst i juli og høsten i første uge af august.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.