Maskinstation forbyder Facebook - tre chancer eller ud af vagten

Skamstrup har klar linje for, hvor meget og hvordan de ansatte må bruge mobiltelefon på jobbet

Mobilen er spækket med apps, der gør landmandens arbejde lettere, men også med sociale medier og programmer, der forstyrrer i arbejdstiden.

Det er en af grundene til, at alle 30 medarbejdere på Skamstrup Maskinstation har skrevet under på en kontrakt med en specifik politik omkring brugen af smartphones og sociale medier i arbejdstiden.

»Fint, at man laver en god video fra en dag i marken til Facebook, men den skal godkendes først, så vi er sikre på, at indholdet stemmer overens med vores visioner«, lyder det fra Andy Østergaard, der er daglig leder på maskinstationen.

Her er ansat én medarbejder med ansvaret for virksomhedens image på sociale medier.

»Man skal ikke bruge mobilen, hvis det forsinker arbejdet. Det koster os penge, og i værste fald koster det kunden penge«, siger Andy Østergaard, der trods alt er klar over, at man ikke kan forbyde brugen af smartphones helt.

»Alt med måde, men det er ikke noget, der hører til i arbejdstiden, og det er vi meget bestemte omkring. Man får tre chancer - første gang er det mundtlig advarsel, derefter skriftlig, og til sidst bliver man opsagt«, siger Andy Østergaard og slutter med:

»Det er vigtigt at få klædt de unge på fra starten, så de opmærksomme på, hvordan man bør bruge sin telefon«.

Skolerne underviser i smartphones

På landbrugsskoler er arbejdssikkerhed et obligatorisk fag, men der er intet sted beskrevet, at eleverne skal oplyses om risici ved brug af telefon i arbejdstiden. Derfor er det op til de enkelte skoler at bestemme, hvor meget emnet skal fylde.

»Vi bruger sociale medier konstruktivt i undervisningen, men vi sørger også for at oplyse de studerende om farerne ved at bruge sin smartphone, når man arbejder med tungt maskineri«, lyder det fra Kalø Landbrugsskole. Den samme melding kommer fra Gråsten- og Dalum Landbrugsskole.

Man kan måske forestille sig, at brugen af smartphones i arbejdstiden kan føre til alvorlige arbejdsulykker, men det er en svær parameter at aflæse, når der indberettes til arbejdstilsynet.

Der er endnu ingen tal for antallet af arbejdsulykker, som er forårsaget af brugen af smartphones i arbejdstiden.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.