Herning-firma leverer til en af Spaniens største svineproducenter - og åbner kontor i landet

AgriSys har som konsekvens af stor efterspørgsel oprettet et datterselskab på det buldrende spanske svinemarked.

At spansk svineproduktion klarer sig godt, kan de godt skrive under på hos Agrisys, der er specialister i foder-, veje- og strø-systemer.

Løbende henvendelser fra både familiedrevne svineproduktioner og store integratorer fik Mikael Kirk, indehaver af Agrisys, til at rette sit fokus mod det spanske marked.

"Vi troede egentlig, at der var fyldt med leverandører på det spanske marked, men vi har alligevel fået mange opgaver at arbejde med i Spanien", forklarer han.

Den store efterspørgsel fra Spanien har medført, at han for første gang har oprettet et datterselskab i udlandet.

"Den første medarbejder har været ansat siden maj, og vi har overtaget nogle kontorer i Zaragoza i august i år", siger han og fortsætter:

"Vi har bl.a. leveret en pilotstald, hvor vi har leveret nogle af vores teknologiske fodringsudstyrsløsninger. Det er den første af 18 stalde, som vi bliver en del af".

Kunden er en af landets største integratorer, og Agrisys har også dialog med andre om projekter i form af teknologisk foderudstyr til soanlæg og yderligere slagtesvinestalde.

"Interessen for vores løsninger har spredt sig i Spanien, og vi får meget opmærksomhed pga. vores enkle, men teknologiske styringer. Men også efter vi deltog på den spanske Figan-messe og vandt en pris for teknologi og innovation", forklarer Mikael Kirk.

Prisen blev givet til produktet AutoPig, som også fik opmærksom, da Agromeks dommerudvalg vurderede systemet og tildelte det de maksimale tre nyhedsstjerner.

AutoPig består af en gennemløbsvægt med vejeceller og en række sensorer, der opsamler en række data om stiens grise.

Faktaboks

AgriSys

  • Mikael Kirk stiftede i 2009 AgriSys med base på hans privatadresse. Lageret var i garagen. Siden har virksomheden haft vokseværk, og i 2015 købte han en 1.500 kvm stor ejendom i Herning. De første år som handels- og projektvirksomhed, men siden med egen udvikling og produktion.
  • AgriSys er blandt andet kendt for at være leverandør til Scandinavian Farms i Kina og sælger udstyr i Europa, Asien og Nordamerika.