Godkendt: To år i Landsforsøgene

Hovedparten af arealet bør tilsås med majs, som har minimum to års afprøvning i Landsforsøgene.

Sorter med minimum to års afprøvning i Landsforsøgene samt sorter, der stabiliserer kvalitet og udbytte, bør tegne sig for hovedparten af majsarealet.

Sådan lyder et af flere råd fra landskonsulent Martin Mikkelsen, Seges, Planter & Miljø. Uafprøvede sorter bør man holde sig fra, og sorter med et års afprøvning bør kun dække et mindre del af det samlede areal, mener han.

Til majshelsæd til malkekøer bør man vælge sorter, som kan nå 31-33 procent tørstof senest midt i oktober, og de skal give den højeste økonomiske værdi ved at kombinere et stort udbytte med et stort indhold af NEL20 og Fk NDF.

Til kvier bør vælges sorter, som kombinerer højt udbytte og et lavere indhold af energi. Til biogas bør man udelukkende vælge efter udbyttet i tørstof.

Læs mere på landbrugsinfo.dk, hvor sortsvalg af majs til helsæd, kolbe- og kernemajs er beskrevet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.